O dövüşte önemli olan Netero'nun bir düellodaki gibi rakibi yenmesi değildi. Bir tehdidi ortadan kaldırması amaçlanıyordu. Önce kendi gücüyle denedi. Yapamama ihtimali yüksek olduğu için bomba ile yok etmeyi planladılar. O sahneler iyiydi aslında. Mantıksız olduğunu da düşünmüyorum.Bomba şöyle güçlüydü böyle güçlüydü ondan bahsetmiyorum; bende Meruem'in alt yapısı böcek, bilmem kaç canlının birleşimi, evrenin güç algısının çok üzerinde vs. savunurum. Anlatmaya çalıştığım şey;
Aizen'i, Acacia'yı, Kaido'yu, Madara'yı ve benzerlerini bomba ile durdurmaktan bahsediyorum, evren tasarımında hiç yeri olmayan ve daha önce bahsi geçmemiş bir şey ile. Mesela Kaido'yu antik silah ile vurabilirsin, Vega'nın silahı ile vurabilirsin evrende yeri olmasına rağmen kabul edilebilir bir şey değil bence, mangaka mevzuyu ele alış şekli ile okuyuda bir beklenti oluşturuyor. Ben bu yüzden diyorum bomba olayı garip değil mi? Zoro, Mihawk ile vs atacak en sonunda çizik bile atamadığı adamı Bomba ile öldürecek; kandırılmış hissetmeyecek misiniz? Acacia'a, Madara, Aizen; bu karakterlerde çok mantıklı şekilde yenilmiyor ama bana o evrenin tasarım mantığında abes gelmiyor.
Hadi Elden Ring'ten de örnek vereyim; DLC son Boss'a giriyorsun, boss senin içinden geçiyor ve ölüyorsun ama oyun tasarımcısı sana bir bomba vermiş, o bomba ile Boss'a tek atıyorsun. Nerede şimdi tatmin olma hissi? Bu işin doğrusu en başından mantıklı bir güç seviyesi kurmak değil mi?
Son düzenleme: