Bu anketten anladığım One Piece'i yeni nesilden fazla izleyen yok, beni şaşırttı bu çünkü ben liseye başladığım sırada sınıfımda 2 tane anime izleyen arkadaş vardı ikiside One piece izliyordu ve ben sırf onlarla muhabbet olsun diye izlemeye başlamıştım. Şuan onlar bıraktı ben takıldım kaldım orası ayrı ama yani çevremde yaşıtlarım hep ya bir dönem güncele gelip bırakmış yada izlemeye devam eden kişiler.
Aslında tam olarak öyle değil. Ben 15 seçeneği yapabileceğim en etkin şekilde kullanmaya çalıştığım ve sitede ağırlıklı bulunduğunu düşündüğüm yaşlara yöneldiğim için öyleymiş gibi duruyor. Ama aslında dağılım dengeli.
18 yaş ve altı oranı
%10,01
18 yaş altı hariç Z kuşağı tayfa %20
Z ve 18 yaş altı hariç 25'e kadar olanlar %30,3 civarı.
Yani 18 25 arası %50
18 yaş altı %10
Forumunun %60'ı 25 yaş altı civarında.
Aslında yeni nesilde yani bizlerde fazlasıyla anime izleyen var ama büyük kısmı one piecee yaklaşmıyor. Çizim tarzı ve uzunluğu ilgilerini çekmiyor genelde. Bir de kısa shounen seriler bu dönemde daha popüler.
Aslında bu anketi siz henüz çocukken ilk kez açtığımda da oranlar şimdiye yakındı. 18 yaş altı çok az insan vardı. 18 yaşla sitede velet gibi kalıyordum.
Yani bence yeni neslin ilgisiz kalmasından daha ziyade One Piece izleyenlerin yaşlarının büyük olmasının başka sebepleri olabilir belki bilmiyorum. Ben lisedeyken bizim okulda çok animeci vardı. O zamanlar One Piece diğer shounenlere göre uzun olsa da arada o kadar fark da yoktu. 600 bölüm bir şeydi Naruto falan desen o da 400 bölüm falandı yani. Ama herkes varsa yoksa Naruto izlerdi. One Piece izleyen birkaç kişi falan vardık ya da yoktuk. Zaten yıllar önce yayınlanan istatistiklerde de (2010 falan). One Piece'i tercih edenlerin yaş ortalamasının yüksek olduğu çıkardı.
Neyse basitçe, buradan da görüldüğü üzere One Piece kaliteli insan işidir