Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jozu'dan Luffy'e nasıl geçtin yav? Hangi saldırılarından bahsediyorsun Luffy'nin ikisi arasında fark var.
Jozu dediğin adam cüsseli yumrukları neredeyse Croc'un bedeni büyüklüğünde yumruk atıyor. Yani o tip bir saldırıyı vücut da nereye kaçırarak atlatacaksın bana bunu söyle? Kurtaramıyorsun ya saldırıdan kaçacaksın ya da yiyeceksin ''Logia savunması-Haki'' dediğimiz şey ile kurtaramazsın.

Diğer tarafta Akainu, Aokiji gibi adamların yedikleri saldırı vücutların belli bir bölümünü kapsayan saldırılardı. Bisesto, kılıç ve Marco'nun pençe saldırıları gibi. Fakat ne zaman Aokiji de Jozu saldırısı yiyor ve kaçıramıyor zaten. Çünkü adam neredeyse kendi bedeni kadar hakili saldırı yiyor.

Luffy'nin yumrukları dediğin olay ne?
Onu demiyorum Luffy suya bulayıp tekmeyle tehdit etti bunu.Ben ne diyorum sen geçen sayfadaki mesajdasın.Madem korkmuyor öyle bir yeteneği var mızrakla aynı boyutta tekmeler logiasının içinden geçsin.Ama geri vites yapıyor adam jozudan bahsetmiyorum.

Onu demiyorum Luffy suya bulayıp tekmeyle tehdit etti bunu.Ben ne diyorum sen geçen sayfadaki mesajdasın.Madem korkmuyor öyle bir yeteneği var mızrakla aynı boyutta tekmeler logiasının içinden geçsin.Ama geri vites yapıyor adam jozudan bahsetmiyorum.
Ya olum nerede tehdit ediyor Luffy? Hem de Luffy kendini suya bulayıp tehdit etmiyor. Luffy havadan suyun olduğu yere düşüyor.

Bunun yanında bak yukarıda Smoker'ın dediği gibi geçici olarak ID de buraya gelene kadar anlaşma yapıyorlar. Buraya geldiklerinde ise Croc doğrudan WB'ye gidiyor ve Luffy G2 ile son anda engel oluyor. Crocodile da şaşırıyor ve ''Niye Beyazsakalı koruyorsun?'' diyor. Luffy de ''Ona dokunma Ace bu ihtiyarı seviyor'' diyor. Yani senin dediğin gibi tehditten ziyade istek gibi konuşuyor...

Öyle ki serinin ne kadar değiştiği şu küçük sahneye bakarak bile anlayabilirsin, geçmişte Luffy'nin düz yumruklarla hasar verdiği adama G2 ve suya bulanarak geliyor vuruyor yerinden bile oynatamıyor, anca kolunu saptırıyor. Bu da serinin geçmişte ki güç dengesinin ne kadar saçma bir yerde olduğunu gösteriyor. Dediğim gibi artık alakasız yerden gelme, animede bu sahneyi çok saçma bir şekilde yansıtmışlar oradan izleyip mi geliyorsun anlamadım ki? :D

Ya olum nerede tehdit ediyor Luffy? Hem de Luffy kendini suya bulayıp tehdit etmiyor. Luffy havadan suyun olduğu yere düşüyor.

Bunun yanında bak yukarıda Smoker'ın dediği gibi geçici olarak ID de buraya gelene kadar anlaşma yapıyorlar. Buraya geldiklerinde ise Croc doğrudan WB'ye gidiyor ve Luffy G2 ile son anda engel oluyor. Crocodile da şaşırıyor ve ''Niye Beyazsakalı koruyorsun?'' diyor. Luffy de ''Ona dokunma Ace bu ihtiyarı seviyor'' diyor. Yani senin dediğin gibi tehditten ziyade istek gibi konuşuyor...

Öyle ki serinin ne kadar değiştiği şu küçük sahneye bakarak bile anlayabilirsin, geçmişte Luffy'nin düz yumruklarla hasar verdiği adama G2 ve suya bulanarak geliyor vuruyor yerinden bile oynatamıyor, anca kolunu saptırıyor. Bu da serinin geçmişte ki güç dengesinin ne kadar saçma bir yerde olduğunu gösteriyor. Dediğim gibi artık alakasız yerden gelme, animede bu sahneyi çok saçma bir şekilde yansıtmışlar oradan izleyip mi geliyorsun anlamadım ki? :D
Tamam işte zaten bu sahneden bahsediyorum su kullanıp tekmeyi çaktı ondan sonra seninki ittifaktık yav napıyosuuun moduna girdi. :D Logia savunması yapan adam tekmeden çekindi yani anlıyorum.Anime dediğin şeyi de çok küçümseme manganın düzgün bir yorumlanışı var çünkü offpanel olarak.Misal attığın sayfalarda adam Smoker’a sallıyor logiayı kesemiyor içinden geçiyor ondan sonra direk Smoker’ı vermiş.İşte o aradaki boşlukta Smoker haki bilmeyen adama muhabbet ederken bir tane çakıyor geçiyor.Animatörler böyle doğru olan kısımları ilk 500 bölüm doğru biçimde yorumlayıp koyuyorlardı.Sonra Oda herhalde izin verdi ona sormayı bırakıp kafalarına göre takılmaya başladılar.

Jinbe Croc'a bulaşmak istemiyor bile ama sen döver diyorsun...

Croc'un yeteneğinin en önemli noktası meyvesini kullandığında zemin ile etkileşimde olmaman lazım hayatta kalabilmek için.
Luffy de bu yüzden ölüyordu zaten geçmişte bu noktada, hatta öldü de şimdi o konulara girmek istemiyorum tekrardan.

Bir de çoğu kişinin içinde olduğu yanılgı Croc sadece dokunabildiği kişileri kurutabiliyor algısı.
Adamın sağ eli tehlikeli ama elinden ziyada kum her şeyi kurutuyor. Tabi bu yetenek Luffy karşısında kapatıldı, zayıflatıldı...

Şimdi tekrar baktım da bu eleman tam malmış yahu geriye 6 lord kaldı he hahaha :D Birde Croco türk mü acaba baksana hilal tekniği yapıyor.xD Herşeyi boşver asıl buna cevap ver. :)

Tamam işte zaten bu sahneden bahsediyorum su kullanıp tekmeyi çaktı ondan sonra seninki ittifaktık yav napıyosuuun moduna girdi. :D Logia savunması yapan adam tekmeden çekindi yani anlıyorum.Anime dediğin şeyi de çok küçümseme manganın düzgün bir yorumlanışı var çünkü offpanel olarak.Misal attığın sayfalarda adam Smoker’a sallıyor logiayı kesemiyor içinden geçiyor ondan sonra direk Smoker’ı vermiş.İşte o aradaki boşlukta Smoker haki bilmeyen adama muhabbet ederken bir tane çakıyor geçiyor.Animatörler böyle doğru olan kısımları ilk 500 bölüm doğru biçimde yorumlayıp koyuyorlardı.Sonra Oda herhalde izin verdi ona sormayı bırakıp kafalarına göre takılmaya başladılar.
La sen aşırı sıkıntılı bir adamsın anlamamak için bu çabana şaşırıyorum, ID de bu adamlar anlaşarak geldiler. Ivankov o yüzden onun serbest bırakılmasını istedi zaten. Git bak ID de ne diyor Luffy'e Ivankov ''Eğer MF savaşına gitmek istiyorsan onu serbest bırakmalıyız'' diyor. Sonra anlaşmalı olarak çıkıyorlar oradan, dışarıda bile Croc-Jinbe-Daz falan gemi ele geçirmeye gidiyor beraber. Yani Smoker'ın dediği gibi kısa süreli ittifak tarzında bir şey oluyor MF'ye gelmek için. Oraya gelince ise anlaşma bitiyor ama Croc şaşırıyor Luffy'nin anlamsızca araya girmesine. Çünkü bir anlamı bağlantısı yok WB ile o yüzden neden engel olduğunu soruyor zaten. Sonra zaten Luffy açıklama yapıyor neden araya girdiğini Ace için olduğunu, yani senin dediğin gibi tehdit falan yok ortada anime izleyip geliyorsun. :D

Hele ki öyle bir moda falan da girmiyor hikaye anlatma okuyoruz mangayı kör değiliz. :D

Hala diyor ki Logia savunması, ya MW kör müsün yoksa taklit mi yapıyorsun? Su ile vuruyor Luffy su ile, bak ''su'' bunu anlaman gerekli ilk önce her şeyden önce. Bu meyveye su ile vurduğun zaman kullanıcının kuma dönüşmesini engelliyorsun, yani senin dediğin savunma yapılamaz duruma düşüyor. Anladın mı? Anlamamakta ısrarın var çünkü şaşırıyorum... :D
Yani mangaka özel olarak panel panel çiziyor su ile gelen Luffy'i özellikle...

Yahu animatörler kafalarına göre ekleme yapıyorlar bırak yorumlamayı, adamlar olmayan doldurma şeyleri dolduruyorlar bölüm zamanı dolsun diye. Hala Oda'ya sordular falan diyorsun :S

Şimdi tekrar baktım da bu eleman tam malmış yahu geriye 6 lord kaldı he hahaha :D Birde Croco türk mü acaba baksana hilal tekniği yapıyor.xD Herşeyi boşver asıl buna cevap ver. :)
Karşılaşmamışlar böyle bir şey ile çünkü daha önce. Bir de orada yine Luffy karşısında kısılan meyve gücünü kullanıyor. Adam bakışıyla, meyvesiyle adamı kurutuyor ama Luffy karşısında falan senin dediğin ''Hilal'' saldırısını falan kullanıyordu. Öyle ki ID de bile bu teknik kullanıldığında adamların tüm bedeni toz oluyor, Luffy'nin de kol gidiyor bir de saçmalığa bak giden kol su içince geri geliyor...

Neyine cevap vereyim lan bunun görüyorsun işte sahneyi? :D

La sen aşırı sıkıntılı bir adamsın anlamamak için bu çabana şaşırıyorum, ID de bu adamlar anlaşarak geldiler. Ivankov o yüzden onun serbest bırakılmasını istedi zaten. Git bak ID de ne diyor Luffy'e Ivankov ''Eğer MF savaşına gitmek istiyorsan onu serbest bırakmalıyız'' diyor. Sonra anlaşmalı olarak çıkıyorlar oradan, dışarıda bile Croc-Jinbe-Daz falan gemi ele geçirmeye gidiyor beraber. Yani Smoker'ın dediği gibi kısa süreli ittifak tarzında bir şey oluyor MF'ye gelmek için. Oraya gelince ise anlaşma bitiyor ama Croc şaşırıyor Luffy'nin anlamsızca araya girmesine. Çünkü bir anlamı bağlantısı yok WB ile o yüzden neden engel olduğunu soruyor zaten. Sonra zaten Luffy açıklama yapıyor neden araya girdiğini Ace için olduğunu, yani senin dediğin gibi tehdit falan yok ortada anime izleyip geliyorsun. :D

Hele ki öyle bir moda falan da girmiyor hikaye anlatma okuyoruz mangayı kör değiliz. :D

Hala diyor ki Logia savunması, ya MW kör müsün yoksa taklit mi yapıyorsun? Su ile vuruyor Luffy su ile, bak ''su'' bunu anlaman gerekli ilk önce her şeyden önce. Bu meyveye su ile vurduğun zaman kullanıcının kuma dönüşmesini engelliyorsun, yani senin dediğin savunma yapılamaz duruma düşüyor. Anladın mı? Anlamamakta ısrarın var çünkü şaşırıyorum... :D
Yani mangaka özel olarak panel panel çiziyor su ile gelen Luffy'i özellikle...

Yahu animatörler kafalarına göre ekleme yapıyorlar bırak yorumlamayı, adamlar olmayan doldurma şeyleri dolduruyorlar bölüm zamanı dolsun diye. Hala Oda'ya sordular falan diyorsun :S

Karşılaşmamışlar böyle bir şey ile çünkü daha önce. Bir de orada yine Luffy karşısında kısılan meyve gücünü kullanıyor. Adam bakışıyla, meyvesiyle adamı kurutuyor ama Luffy karşısında falan senin dediğin ''Hilal'' saldırısını falan kullanıyordu. Öyle ki ID de bile bu teknik kullanıldığında adamların tüm bedeni toz oluyor, Luffy'nin de kol gidiyor bir de saçmalığa bak giden kol su içince geri geliyor...

Neyine cevap vereyim lan bunun görüyorsun işte sahneyi? :D
Valla sıkıldım ha.Wb bisento çakınca haki var Kuzan öldü diyorlar.Haki temas etmiyor adama göğsünün ortasında boşluk oluşturmuş o kadar hakim logia savunması denen hadise.Bunu yaparsan haki gibi su bedene zaten temas etmeyecek.Adam istediği gibi kum olup dağılıyor zaten.Dokunamadıktan sonra suyla vurmanın da manası yok.Yani neymiş demekki yapamıyormuş.Tehdit dediğim bir tekme yiyince devam etmemesi Wb için gelen adamın.Tekmelerim ha olayına boyun eğdi.O açıdan dediğime gelmek zorundasın.Neyse bugünlük bu kadar yeter.

1-) Luffy hasar veremiyor değil. Luffy’nin yaptığı şey gelen saldırıyı engellemek. Croco’yu dövmeye çalışmıyor. Kancaya veya kola vurmuş ve croco gayet geri gitmiş baya.

2-) Luffy’nin “isteğini” kabul ettiği yok. Luffy gittikten sonra tekrar saldırmaya çalışıyor. Su kullanan luffy araya girince bişey yapamadı resmen.

Valla sıkıldım ha.Wb bisento çakınca haki var Kuzan öldü diyorlar.Haki temas etmiyor adama göğsünün ortasında boşluk oluşturmuş o kadar hakim logia savunması denen hadise.Bunu yaparsan haki gibi su bedene zaten temas etmeyecek.Adam istediği gibi kum olup dağılıyor zaten.Dokunamadıktan sonra suyla vurmanın da manası yok.Yan neymiş demekki yapamıyormuş.O açıdan dediğime gelmek zorundasın.Neyse bugünlük bu kadar yeter.
La hala boşluk oluşturmuş diyorsun ya. WB'nin bisesto delip geçiyor ne boşluk oluşturmasi? Adam etkilenmiyor hakisi sayesinde. Akainu da öyle oluyor kesiliyor ama etkilenmiyor. Fakat WB'den etkilenmeyen Kuzan Jozu'dan etkileniyor. Çünkü adam nerdeyse karakterin tüm bedenini etkileyen hakili saldiri yapıyor.

1-) Luffy hasar veremiyor değil. Luffy’nin yaptığı şey gelen saldırıyı engellemek. Croco’yu dövmeye çalışmıyor. Kancaya veya kola vurmuş ve croco gayet geri gitmiş baya.

2-) Luffy’nin “isteğini” kabul ettiği yok. Luffy gittikten sonra tekrar saldırmaya çalışıyor. Su kullanan luffy araya girince bişey yapamadı resmen.
1-Luffy vurmuyor mu Croc'a yüz ifadesinden de belli zaten vurduğu, kancaya değil koluna vuruyor ki su ile olduğu gösteriliyor zaten özel olarak. Fakat Alabasta zamanı olaylarına git bak G2 ile olmamasına rağmen Croc'a vurup etkiliyordu. Burada yerinden oynatamıyor, sonra ki sahnede adam kuma dönüşerek gidiyor zaten geri yani Luffy ile alakalı bir durum değil o. Luffy'nin özellikle ne kadar etkilediği zaten belli ediliyor vurduğu sahnede kolunu saptırıyor net olarak.

2- Luffy'nin istediğini kabul etti demedim zaten. Adam sadece şaşırıyor neden engel olduğuna dedim. Luffy dedikten sonra da WB dönüyor ve olay bozuluyor zaten WB'nin adamları falan geliyor. Yani adam WB'ye dalıyor ama Luffy girdi diye bırakıyor size göre he? Adam WB'den çekinmiyor ama suya bulanana Luffy'den çekinecek size göre...

Daha sonrasında ki sahnede dediğin gibi Croc'a ordu gibi adamları geliyor WB'nin Croc çoğunu halledince WB ''Baş belası'' diyor Croc'a ve peşine Jozu geliyor o sahnede zaten. Dediğim gibi seri Alabasta da olduğundan çok uzak konuma geliyor karakterler açısından MF ve 2 yıllık zaman atlaması sonucunda. Dof denilen karakter MF de Croc'a ortaklık teklif ediyordu. 2 yıl sonrası Dressrosa zamanları ''Bu adam çok güçlü, şöyle böyle'' dendi. Şimdi çoğu kişiye yediriliyor. Croc için de Alabasta zamanı ve ID-MF zamanı farklı baya. Şöyle ki Ivankov denilen karakter seviye 5 mahkumuydu. Sanji bu karakterin yanına eğitime yollandı...

Luffy ID de 5. kata hapsedildi, öyle ki bu karakter Croc'dan sonra Lucci ve Moria ile falan karşılaştı. Dof Moria'ya ''zayıfsın'' derken gelip Croc'a ortaklık teklif etti. Yani siz hala Luffy diyonuz. Adam geçmişte WB'ye kadar yürümüş, adam MF'den sonra Yeni Dünya'ya giderken ''Eğlenceli bulduğum Yeni Dünyaya gidiyorum'' diyor. Siz Luffy örneği veriyonuz...

Son düzenleme:
adam çok boş yere kaybetti kolunu yc3 etmeyecek doffynin kurtulduğu buzdan kurtulamayıp düştü birde adam üstüne elmastan
Öyle gelişigüzel geçti ki Jozu'yu anlatamam. Başka bir amiralin karşısına çıksa o amirali savaş sonuna kadar kilitleyecek adamı en ters amiralin karşısına çıkarıp patates çuvalı gibi yere attı bir de. Yani sözün bittiği nokta. Pessss.

Bana biraz mangadaki pozisyonlarından dolayı ace daha yukarda görünmüştü. Tabi bu tamamen kafadan attığım bişey ama mangaka luffy’nin kardeşini direk sağ kol yapmak istememiş de onun için 2 numara yapmış diye düşünüyorum. 3 numara olması için ise bi sebep yok.

Bir de her tayfanın ilk 3 komutanında bi benzerlik vardı. Tatlı komutanlarda tatlı güçleri var. Yıkımcılar zoan.

Wb’ninkiler ise her meyve türünde özel bi meyveye sahip gibiydi. Sağ kolu mistik zoan anka kuşu. Ace mangada defalarca övülen logia ateş. Jozu ise yine özel denebilecek paramecia elmas meyvesi. Her türden bi özel meyve var.

Meyvelerin nadirlik sırası mistik zoan>logia>paramecia şeklinde gittiğinden de ace daha üsttedir derim. Tabi mangaka o komutanların güçlerini benim tahmin ettiğim gibi düşündüyse.

Bir de şuana kadar yc3’leri hep tank gördük. Cracker kendisi pek hasar yemese de hep zırhla gezen, gerçek yüzü görülmeyen biriydi. Jack’in birgün içersinde saldırmadığı azman kalmadı. Jozu da bunlara benzer bi tip.
______

Dediğim gibi benimki de tahmin sadece. Jozu:yc2 diyenlere aksini gösterecek bişey yok.

Ace o kadar çok övüldü ki jozunun da arkasında olması bana hikaye için de gereksiz geliyor. Sonradan gelme çocuğun direk wb’nin en güçlü adamı olması kötü dururdu. Ama luffy’nin abisini ve Roger’ın oğlunu yc3 yapacak kadar da geriye atmanın anlamı yok.
Senin mantığın da güzel :sapkali: Ben sadece o zamanki Ace'in biraz toy olduğunu ve Jozu'nun alışılagelmiş güç seviyesinin üzerinde olup aşılması çok zor bir meyveye sahip olduğunu düşünerek öyle yazdım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık