LUFFY , JoyBoy un kelime anlamını üstünde taşıyan şuan ki seçilmiş kişi... yada zorla kendini seçtirmiş kişi.. daha önceki 106. bölüm yorumlarında bir arkadaşımız çok güzel yazmıştı.. ben hariç kimse üstünde durmadı.. one piece in ana temasını ortaya çıkartmış bir arkadaş tebrik ediyorum..
http://www.korsanfan.com/konu/1016-ben-o-tama.9620/page-44 merak eden bakabilir.
Olaya çocuk kafasıyla, çizgi film kafasıyla, normal maceracı bir anime kafasıyla bakmayın derim.. bu animeyi takip edenlerin yaş ortalamasının da en azından 20 den fazla olduğunu düşünüyorum
belki biraz daha fazla.. One Piece geçmişten , an dan ve gelecekten az da olsa mesaj veren ,konuları işleyen bir manga.. işin içine illaki doğaüstü güç, yetenek, shonen, fantastik v.s. bazende boş boş işler koyacaklar. Bu olmaz ise olmaz zaten.. Luffy reisin karakterinde zaten zulme, haksızlığa, zorbalığa, hakka ve hukuka bir direnişi var. Babasının geninden geliyor.. Tek fark bunu açık açık kimseden korkmadan yapıyor.. Ayrıca luffy nin bir özelliği var en önemli özelliği , canlı varlıklar ile her türlü konuşması ve onu anlaması yeteneği.. RAY - SAN bunun üzerinde çok durmuştur. hatta şaşırmıştı.. Neye şaşırmıştı karşındaki düşmanın da olsa onu anlamaya çalışmasına.. ki öyle de oluyor , sanki luffy herkezi tek bir noktada birleştiriyor ve luffy nin yolunun doğru olduğunu veya adaletten ve iyilikten sapmayacağını anlıyor.. tüm herkeze faydalı olacağını anlıyor.. düzene karşı bir güç olduğunu anlıyor.. kimseye keyfiyattan zarar vermeyeceğini ve kötülük yapmayacağını anlıyor.. Luffy nin şöyle bir özelliği de var ilk başta hep karşı tarafa yada arkadaşına yada düşmana yada yeni tanıştıkları kişiler ile bir münakaşaya, kavgaya , birlik olmaya girmeden önce hep bir tartıyor.. Sende o cesaret var mı diye.. biraz düz birisi hep ileri hep ileri geri vites yok bizim reiste biliyorsunuz
Herkesi etrafında toplamasının asıl sebebi de bu aslında.. en azından ben öyle düşünüyorum.. Neşeli Çocuk, JoyBOY, Gülünç Masal, Tek Parça.... bunların hepsi luffy temsil ediyor..
ama bir şey söylemek istiyorum konudan farklı ama. özellikle Enel Baba nın uzaydan geldiği bölümlerin IM -sama zırta pozu ile gelecek olan bölümlere denk geleceğini ve olayla olayla kopacağını düşünüyorum.. Daha doğrusu derinden derinden girecek Oda Beyimiz olaylara... sevgiler saygılar..