Sengoku bu tipler işler için fazla otoriter biri.Her ne kadar pragmatist bir yapıyo sahip olsada kendisinden daha radikal isimler var Denizcilerde.
Ben Sengoku gibi isimlerde Machiavelli felsefesini görüyorum. Hükümetin boşluğunu ve eksikliklerini elbette de görüyorlar ama buna karşı bir cephe almak yerine bunu içten düzeltmeyi tercih ediyorlar. Çünkü yozlaşmışlıkları da olsa oturmuş bir düzen hiç düzen olmamasından çok daha iyidir diye düşünüyor bu karakterler. Sengoku bayağı pasif ve barışçıl yönetti aslında hükümeti, kutsal ejderlerin sözünden de "halkı tehdit edecek bir durum ortaya çıkarmadıkları sürece" çıkmadı. Örneğin impel down olayında gorosei'ye karşı geldi ve marineford sonrası istifa etti çünkü bunlar doğrudan halkı tehdit eden olaylar. Bu durumda benim için Sengoku devletçiliğin yanında halkçı bir imaj da sergilemektedir.
Başa dönelim, Sengoku'nun sword bağlantısı olduğunu düşünmemin temel noktası (Belki de tek sebebi) corazon flashbacki. Corazon öldüğünde donq korsanlarından Donquixote Rosinante öldü diye haber gelmişti ve Sengoku yalnız ağlamıştı o habere. Buradan sıradan denizcilerin ajanlardan haberi olmadığı çıkarılabilir
Öte yandan çok önemli bir detay daha var. Xdrake'in kurtarılması.
Xdrake Corazon flashbackinde ope ope meyvesini satmak isteyen adamın oğluydu ve flashbackin sonlarında denizciler (tsuruydu galiba) tarafından kurtarıldı. Tsuru ile sengoku'nun arkadaşlığı göz önünde bulundurulduğunda ve corazondan aldığı informasyonların ardından donq korsanlarının arkasına tsuru'yu takmasına bakıldığında Tsuru'nun da bu olaylardan bir nebze haberi olduğu söylenebilir. Sengoku'nun corazonu kurtarması ve Tsuru'nun Xdrake'i kurtarması arasında da benzerlik görüyorum açıkçası. Babasını kaybeden ve ağlayarak kaçan bir çocuğa kucak açıp onu ajan olarak yetiştirme durumu sonuçta ikisi de.
Neyse çok konuştum, gereksiz konuştuysam üzgünüm. Bu anlattıklarımdan dolayı sword'ün Sengoku ve corazon ile alakalı bir birlik olduğunu, Sengoku'nun her ne kadar hükümete karşı gelmemeyi seçse de içten içe kendisinin de onu değiştirmek istediğini düşünüyorum.