Katılıyorum. Bence Zoro ryou üzerine atıyorum Rayleigh'den haki eğitimi alsa yine o seviyeye gelirdi. Hakisi üzerinde yine tam kontrol sahibi olunca, istediği miktarda hakiyi salabilirdi. Enma da dolaylı yoldan bunu yapıyor. Kılıç üzerinde tam kontrol sağlaması demek, hakisi üzerinde tam kontrolü sağlaması demek. İkisi de aynı sonuca çıkar ama Enma şu anki şartlar ve senaryo açısından en uygun olanı. Hem de gelecekte karartacağı bir kılıç olacağı için de ileriye dönük bir mesaj. Zoro bu kılıcı karartacak, bunun iması net yapıldı.enma olayı basit ya, eğip bükmeye gerek yok. enma elbette zoronun hakisini kullanıyor ama normalde zoro dışarı 5 birim haki çıkarabiliyorken, kontrolü o kadarken enma sayesinde 50 birim bi anda çıkarıyor. böyle olduğu için güç artışı deniyor zaten. birim zamanda çıkardığı birim haki artıyor. bu kontrolsüz güç artışı, yani yarım şimdilik. keza zoronun ilk kullandığında kolunun halini gördük, sonradan bu kadar haki çıkarmaya alışınca da gücü katlanmış olacak o zaman da tam güç artışı diyeceğiz. ne sadece enmadan dolayı ne de sadece zorodan dolayı oluyor bunlar, dinamik bi ilişki var.
Kendisinin bir anda çıkarabileceğinden fazla değildir yani sana göre, doğru mu anladım?Enma'nın olayı 5 birim haki çıkartırken 50 birim haki çıkartması da değil ki. Asıl olayı açığa çıkan hakiyle gereğinden fazla kesmesi. Zoro ilk başta kontrol edemediği için o kadar haki ortaya çıktı. Ondan sonra ağacı kestiği paneller mevcut.
Veyahut son bölüm adamı kesti işte. Kılıcı kontrol etmeye başladığı için bu saldırı gücünü de kontrol edecek, kılıçla ne kesmek isterse onu kesecek. Ne gereğinden fazla ne de az.
https://ww7.readonepiece.com/chapter/one-piece-chapter-955/