Bölümü tekrar okudum.Ne kadar boş şeyler tartıştığımızı farkettim o güçlü bu güçlü diye.Bölüm yorumlarında arada kaynıyor diye buraya yazıyorum.
Bölümde aslında bilgi içerikli kısımlarda çok önemli iki husus var.
Birincisi Roger'ın gittiği son ada.Diyor ki bulamadım pusula kendi etrafında dönüyordu.
Bu bana dünyanın merkezine yolculuk kitabını hatırlattı.Okuyanlar var mıdır bilmem orada da benzer şeyler yaşanıyordu.Belki esinlenmiş bile olabilir.
Pusula o şekilde kendi etrafında dönüyorsa muhtemelen bozulmuştur manyetik alan yüzünden yada yakındaki birşey onu çok fazla etkilemiştir göstermesi gereken yönü göstermiyor dönüp duruyordur.Yani o yıldız adasında çok güçlü bir manyetik etki var.
Yeni dünyanın iklimini manyetik alanlara bağlarsak da oldukça tutarlı.
Ben aslında Raftel'in Roger'ın gittiği son adada olduğunu düşünmeye başladım.Ada içinde ada gibi yani.Gizli bir alan belki de manyetik olarak çok kuvvetli bir bölge.Pusulayı deliye çeviriyor.Kairoseki tarzı manyetik açıdan güçlü kayalardan bile oluşuyor olabilir.Zaten geçmişteki grubun adına Rocks denmiş olması da ilginç değil mi ? Yoksa Xebec kayalar hakkında birşeyler mi biliyordu.
Yani kısacası oraya ulaşan zaten Raftel'i buluyor ama bulduğunun farkında bile olmuyor.
İkincisi ise Roger'ın söylediği bilinmeyen söz.Yazar orayı özellikle saklamış.Demek ileride ekmeğini yiyecek.
Bence Roger Raftel'e ulaşırsam
1 - Dünyanın kralı olurum.
2 - Dünyayı fethedecek güce ulaşırım.Veya dünyayı fethedeceğim.
gibisinden uçuk bir söz söyledi.Bu akıl almaz düşünce yüzünden de beyazsakal ona o lafları söyledi.