İşte seride bir diğer sıkıntı ise Oda'nun kılıç ve mızrak gibi kesici aletleri aynı kalıba sokmaya çalışması. Bu mantığa göre isimli bir gürz alırsa gücü çok düşmeyecektir. Hatta kılıcından daha yüksek bir sınıfsa yükselme ihtimali bile var.Bana göre;
Kılıç ustaları sadece kılıç yolunda gelişmeye kendini adamış kişilerdir. Kılıç ustalıklarında bir felsefe vardır. Buna uyan örnekler Ryuma, Vista, Zoro, Mihawk (bu adamın felsefesi kılıç ustalığına yakışmıyor)., Wano'daki tipler vs vs
Silahı araç olarak kullanan kişiler. Bunların eline balta versen, ok da versen, elinden silahı da alsan aynı güçte olacak kişilerdir. Var olan gücünü silah ile aktarıyorlar. Kaido, Shanks, Roger, Sabo, Garp, BM, WB gibi gibi.
Olay saldırı ismi, kılıç tutuşu değil ya aslında. Roger'ın elinde balta da olabilirdi. WB'nin elinde bisento yerine bir uzun kılıç da olabilirdi. Kaido gürz yerine kalkanla kafaya kafaya vuran bir tip de olabilirdi.
Ama Mihawk'tan kılıcı al. Eline Gürz ver gücü düşecektir. Ama diğerlerinin düşeceğini sanmıyorum çünkü silahla hakisini aktarıyor. Rayleigh hakiyi açıklarken demişti ya o mevzu.
Bana mantıklı gelen açıklama bu şekilde.
Şöyle bir açıklama yapacak o zaman; eline kılıç, bisento v.b almış her kişi kılıç ustalığına sahiptir, ama kılıç onlar için amaçtan çok araçtır diyecek. Ancak bunu bile yapmak yerine Hacchi gibi birisini kılıç ustası yapıyor, veyahut Balık-Adam adasındaki zehir kullanan ahtapot da bir kılıç ustasıydı. Bunlar mı kendisini adamış? Ortada belirsizlik can sıkıcı yoksa kimsenin Roger'ın kılıç ustası olup olmadığına çok taktığını sanmıyorum.
Var olan gücü aktarmaya gelirsek onu o saydığın isimler dışındaki karakterlerde aktarıyor. Bunu da Hyogo hakiyi açıklarken dedi.