Bu benim ilk yorumum. Ben esamesi okunmaz diyenlerden değildim. Bu iki arkadaşın öyle dediğini ve haklı çıktıklarını düşündüğümü anlatan bir yorum yaptım. Ana fikir şuydu: Kılıçlar arasında tabi seviye/özellik farkı var ama bu fark anlamını yitiriyor çok iyi bir kılıç ustasının elinde.
Emin ol, şu an senin hangi düşüncede olduğunu tam bilmiyorum. Sen diyorsun ki 2+2=4, onlar da 2+2=5. Sonra sen onlara diyorsun ki ''siz sapına kadar haklısınız''. Sonra da ban her ikisi de olabilir gibi bir düşünceyle yazıyorsun.
Ana fikrine katılmıyorum. Shanks'in kılıcı magma durduran bir kılıç. Ustası Shanks diye bu özellik çöp mü oluyor. Bu kılıç Shanks'in elindeyken de magmayı durduracak, başka birine versen de magnadan etkilenmeyecek. Zoro, Mihawk karşısındayken sadece isimli kılıcı kırılmıyor. En güçlü kılıç ustasının saldırısına rağmen. Şimdi o kılıcı Mihawk'a versel o kılıcın kırılmama özelliği anlamını yitirecek mi? Zoro'nun Mihawk ile dövüşünde, Mihawk işi bitirmek için bıçağı bırakıp Yoru'yu eline alıyor.Madem her şey siyah kılıç gibi olabiliyor. Bitirici vuruşu da bıçakla yapsın. Neden bıçakla yapamıyor da Yoru'ya ihtiyaç duyuyor? Adamın bıçaktan daha fazla saldırı gücü veren bir şeye ihtiyaç duyduğu açık yani. Gibi gibi.
Kılıçlar arasındaki farkı kabul etmişim. Hep söylediğimiz şeyler. Çok sağlam işler yapılır lafının ucu açık. Ben Mihawk'ın bir lafı için çok kesin konuşmadım hiç bu konuda. Hani hep Zoro da beleş power up alacak ha, kılıç buldu gene diyenler var ya, o kısma da değindim. Hani iyi kılıç iyi ustada bulunur anlamında. Biraz yan dala atlamışım malesef. Bazen böyle yapıyorum.
Yani üstte yazdığım gibi hem kılıçların özelliklerini/güçlerini kabul ediyorsun ama aynı zamanda onların kılıç özelliklerini küçümseyen düşüncelerine de çok haklı diyebiliyorsun.
Sen ısrarla Vivre card'taki bilgileri rafa kaldırdığımı söylüyorsun hala. Nasıl olmuş o olay anlam veremediğim için, bu konuda düne kadar değişmeyen bakış açımı aktarmışım. Sonrasını biliyorsun zaten. Geri vites falan demeye başladın.
Shanks'in olayı Vivre Card bilgisi. O kılıcın özelliği orada açıklandı. Koskoca yonko kullanmasına rağmen magmaya dayanma özelliğini yitirmedi. Eğer sen dersen ki kılıçlar o kadar önemsiz, bu Vivre Card ile çelişir.
Yine aynı şekilde Mihawk da kılıcı Yoru'nun eşsiz dayanıklılığından gurur duyuyormuş. Diğer kılıçlara girmiyorum bile. Bu kadar bilgiye rağmen sen hala kılıçların özellikleri üst düzey kullanıcılarda anlamını yitiriyor dersen, bu Vivre Card bilgilerine ters bir çıkarım olur.