Onların ne dediğini hatırlamıyorum valla. Çünkü birçoğu bende engelli. Ben, senin onların yorumlarını desteklemen üzerine bir şeyler dedim.
''Her kılıç Yoru olabilir'' Bundan ne anlıyorsun bilmiyorum ama;
-Mihawk hakiyi anlatıyor ve arkasından her kılıç siyah kılıç olabilir diyor.
-Bu bölümde de Hazan Suyu haki basılmasından dolayı etkilendi deniyor ya da söylenecek
-Vivre Card'ta Vista için kılıcını Mihawk'ın Zoro'ya öğrettiği gibi siyah kılıç yapabilir diyor. Yani Vista? siyah kılıç? Haki basma? Ya da Vista'nın hakisi > Mihawk'ın hakisi demek lazım galiba. Çünkü Yoru, Vista'nın kılıçlarından daha üstün diye biliyorum ben.
Üçüncüsü; isimli kılıçlar yapılışlarından/ustalarından dolayı ünlü zaten, mangada açıklandı bu. Bunları ünlü yapan kullanıcıları değil. Yani Hazan Suyu, (eğer yapılmışsa) Ryuma'dan önce de ünlü. Ya da Yoru, Mihawk'tan önce de ünlü. Önceden sıradan kılıçken bu adamlar sayesinde ünlü olmadılar. Bu adamlar kılıçların ününe ün kattı.
Shanks olayında Vivre Card bilgilerinde ne yazıyorsa onu attım. Orada hakiden bahsedilmiyor. Kılıcın magmaya dayanma gücünden bahsediliyor. Sen ise sıcaklık, haki diye işin içine yorum/faktörler katıyorsun. Vivre Card'ta geçen bilgi bu. Mihawk'ın kılıcı çıkardığı zamanı yanlış hatırlamışım. Onda sıkıntı yok.
Son paragrafta ise önceden ben de benzer düşünüyordum ama bu durum 1-100 gibi uçuk fark olarak olmaz. Eğer aradaki farkı haki ile ya da başka özellikler ile kapatacak olsa Zoro kılıç değiştirmez bu ark. Basar hakiyi ya da diğer özellikleri o şekilde Mihawk seviyesine çıkar.
Neyse uzadı konu zaten. Kısaca kılıçtan ziyade, kılıç ustası önemli. Bunu herkes kabule diyor zaten. Ama kılıçların önemi çok az gibi bir düşünceye katılamam. Bana göre (100 üzerinden düşünürsek) ustanın gücünü rahat %15-20 etkiliyordur.