Yonkoular dediğin klasmana giriyor hiç bir şeye bağlı olmayıp kendi güçleriyle bir yere gelmiş korsanlar. Zaten direk olmuş halde 4 tane var seride ana karakterlerin onlara erişip indirme gibi yan amaçları var.
Ve amirallere denk olup hiç bir şey yapmadan yeni dünyada takılmak serinin dinamiğine ters. Korsan çağının başlamasının sebebi one piece alayı onun peşinde illa ki yonkouya denk gelmesi lazım serinin bir yerinde. Evrende hata yok sadece fazla sır var diyebilirsin.
Yok hiçbir şey yapmamasindan bahsetmiyorum, atıyorum Korsanlar Kralı olmaya çalışsın ama yonkou, nova veya shichi falan olmasın. Hani gördüğümüz her şeyle bağlantısız olsun.
Yonkou'lar var da ben daha basit oluşumlardan bahsediyorum. Ha zaten hata diyebileceğim bir şey değil, ama olsa iyi olurdu yani.
Mesela Naruto izlediysen bilirsin, (Seri bittiği için örnek vermesi daha kolay oluyor
) Shippuden'den itibaren sürekli Akatsuki üzerinden gittiler. Araya Zabuza-Haku tarzı ama daha güçlü (başka köylerin ninjaları mesela) koysalardı daha iyi olabilirdi. One Piece'de de öyle bir şey olsaydı demek istiyorum.
Seride bir de ödül avcısı eksiği var ama o başka mesele zaten.