Ace'i kurtamaının sebebi Luffy'e destek olmak değil. Bunu kendisi söylüyor zaten. Eğer orada Ace hemen ölse olay zaten bitecek, bu yüzden İdam saatini erkene alıyor Denizciler. Crocodile ise bunu bozuyor. Yahu Erkan hala poz veriyor diyorsun, yazdıklarımı cidden sen hiç okumuyorsun anladım yoksa 5-6 defa yazdığım şeyi bana yine yazdırmazdın.
Adam zaten orada duruyor. Eğer senin dediğin gibi WB korsanlarıyla beraber dövüşse 1 bölüm sonra ki sahnede yine orada olurdu. Fakat öyle bir şey olmuyor, Crocodile durduğu sırada WB korsanları geliyor. Mangaka da bu sahneyi çiziyor, 1 sn önce orada olan Crocodile oradan yok olmasını beklemiyorsun heralde, çünkü böyle bir şey saçmalıktan başka bir şey olmazdı. Marco'lar geldikten sonra ise Crocodile gidiyor bunu 1 bölüm sonra görüyorsun, ondan sonra ki bölümde ise Shansk geliyor zaten ve orada olan WB korsanları net şekilde görünüyor. Crocodile ise 1 safya sonra Amiraller ve Shichilerle beraber tek başına çiziliyor. Bunu anlamayacak ne var? Mangada çizilen net şeyler bunlar. Niye bana bunları 3-5 defa söyletiyorsun ki? Söylediğim şey kendi yorumumda değil mangakanın bizzat çizdiği bir şey.
Eğer senin dediğin gibi destek olma durumu olsa savaşıyorken destek olur. Fakat Crocodile 1 defa bile WB korsanlarıyla beraber savaşmıyor. Adam tek başına geldi kurtardı ve daha sonrasında Marco'lar geldi. Adam ise düşmanları gelince kendisi gitti.
O bölümlere tekrar bakarsan asıl Crocodile'ın Luffyleri hapisten kurtardığını görürsün. Zehirli gaz sebebiyle Luffy'ler 6. kat da mahsur kalıyorlar. Orada kaldıkları sırada Crocodile ortaya çıkıyor ve beni çıkarırsanız tavanda koca bir delik açıp sizi burdan çıkarırım diyor. Ivankov da eğer MF'ye gitmek istiyorsan onu serbest bırakmalıyız diyor. Yani karşılıklı bir anlaşma oluyor.
MF'ye gelindiği ise anlaşma son buluyor. Çünkü iki tarafta birbirine yardım etmiş oluyor, Luffy Crocodile'ı hapisten çıkarırken, Crocodile da Luffyleri hapsoldukları 6. kat'dan çıkarıyor ve MF ye gelmesine yardım ediyor.
WB Squardo'dan kılıç yeyince üzülmüyor. Ona üzülmek değil sinir olmak denir. Çünkü kendisi gençliğinde WB'ye meydan okuyup yeniliyor. Geçmişte aralarında geçen bir münasebet var ve WB'nin böyle saçma bir hasar almasını kaldıramıyor. ''Ben böyle zayıf bir adama mı yenilmişim?'' diyor. WB de Crocodile'a karşı o çok kullanılan ünlü cümleleri söylüyor. ''Beni canavar veya farklı bir şey diyebilirsiniz fakat ben tek kalbi olan bir insanım, her zaman en güçlü olarak kalamam'' tarzında konuşuyor. Demem o ki Crocodile WB'ye müttefik olmuyor, bazı hareketleri ona karşı, bazı hareketleri ise hükümete karşı işliyor. Savaş Hükümet vs WB korsanları arasında olduğu için otomatikman WB'ye yardım ediyor olarak görünüyor. Fakat Crocodile Ace'i kurtarmasında bile olayı net açıklıyor. Zaten o kin sebebiyle Sengoku Crocodile'a bir şeyler diyor.
Edit: Ne kadar düşman olsa da Crocodile WB'ye saygı duyuyordu fakat düşmandı da bunu WB öldükten sonra çizilen karakterlerde görebiliyorsun zaten. Crocodile'ın başı eğik vaziyette üzülmüyor ama farklı bir duygu içerisinde.