Ben ikisini de o anlamda anlamışımO anlamda kullanıyor zaten.
O velette de vardı diyor.
Ben ikisini de o anlamda anlamışımO anlamda kullanıyor zaten.
O velette de vardı diyor.
Olur öyle arada.Ben ikisini de o anlamda anlamışım
Bu şeytan ağacı çevirisi İng olanda mı varmış la :S Hiç aklımda kalmamış ama bu kavram önceleri yoksa da sonradan yok diyemeyiz. Vegapunk'ın nasıl yaptığını bilmesek de CC Tontattalıların en iyi bitki yetiştiricileri olmasından yürümesi ve meyveleri ağaçta yetiştirmesiyle bi yerde bile olsa bu kavram gelişmiş oldu. Ha tabi buna, yetiştirilen meyvelere yiyen kişide şeytan meyvesi güçlerini taklit edecek maddelerin doldurulmasının efektif bir yolu da diyebiliriz, bilemedim. Yine de ilk meyvelerin sonradan kendi kendine bir konak bulma(ki amanedenin hikayesinde de bu işlenmiştir bknz http://www.korsanfan.com/konu/im-mortal.7261/ )sından önce birileri tarafından ağaçlarda yetiştirilmiş olması muhtemel.ilk bölümlerdeki Lastik ağacı meyvesi çevirisi ki seride şeytan meyvesi ağacı diye bir kavram hiç var olmadı şu ana kadar, ağaç kavramı tamamen uydurma ve daha niceleri.
Bu şeytan ağacı çevirisi İng olanda mı varmış la :S Hiç aklımda kalmamış ama bu kavram önceleri yoksa da sonradan yok diyemeyiz. Vegapunk'ın nasıl yaptığını bilmesek de CC Tontattalıların en iyi bitki yetiştiricileri olmasından yürümesi ve meyveleri ağaçta yetiştirmesiyle bi yerde bile olsa bu kavram gelişmiş oldu. Ha tabi buna, yetiştirilen meyvelere yiyen kişide şeytan meyvesi güçlerini taklit edecek maddelerin doldurulmasının efektif bir yolu da diyebiliriz, bilemedim. Yine de ilk meyvelerin sonradan kendi kendine bir konak bulma(ki amanedenin hikayesinde de bu işlenmiştir bknz http://www.korsanfan.com/konu/im-mortal.7261/ )sından önce birileri tarafından ağaçlarda yetiştirilmiş olması muhtemel.
2. bölüm son sayfa
Lastik ağacının meyvesi çevirisi çok alakasız bir çeviri. Viz çevirmeni uydurmuş resmen. Romajisi şöyleymiş (@kuroashi.no.sanji1993 e teşekkürler romaji ve çeviri için).
Ano Gomu Gomu no Mi wo tabetadanante odorokimashita.
Gomu Gomu No Mi'yi yemene çok şaşırdım. Gerçi az biraz anime manga takip etmiş biri için çok uzak gelmiyor kelimeler zaten, ağaçla alakalı hiçbir şey yok.
Adam meyve ağaçta olur deyip kendi üretmiş yani. Ahahah. Yorumun bokunu çıkarmak.
Renkli çeviri konusuna zamanında attığım mesaj.
Ahaha Yani bunu çevirenler hiç mi danışman almamış yanlarına ya. Meyvenin ağaçta yetişip yetişmediği belli drğil diyen biri hiç mi olmamış. Lastik meyvesini yemişsin demek yerine lastik ağacının meyvesini yemişsin, cümledeki anlamı derinleştirse de yanlış yönlendirme olmuş. Aynı şekilde diğer konuda bahsettiğin Skypeianın gökyüzüne uçmasının kastedildiği çok barizken bunu anlamadan veya bağlantıyı kuramadan çevirmek ilginç.
Renkli çeviri konusuna zamanında attığım mesaj.
Aynen time skip yaparlar 6 ay sonra mapustan çıkınca patlatır Kaido'yu : )Teach Wb'den tek yedikten sonra 2 sene içinde Yonko olmuştu tabi buna Gura Gura da baya katkı sağladı. Luffy'de Hapishane'den kurtulduktan sonra ya da hapishane içinde 6 aylık bi antremanla Kaido'yu alabilir.
Mevcut kullanıcı ölmediyse yinede o meyve çıkarmı smoker? Daha önce sen yazmistin sanırım meyve kullanıcısı ölmeden yeni meyve olgunlaşmaz veya ortaya çıkmaz.Meyvenin ağaçta yetişmesi mevzusu ilk Romance Dawn serilerinde çıkıyor. Oradaki bilgiye göre, Lastik Meyvesi elli yılda bir olgunlaşıp ağacın dalından düşüyormuş.