Bölüm-1: Şeytan meyvesi kıvrımlı olarak gösterilir.Sen Oda bunun temelini yıllar önceden attı diyormuşsun, onu sonradan gördüm. 800'lü bölümlerde Sanji'nin kucağına düşen bir power up bu. Önceden temeli yok. Oda'nın kendi kafasında çok önceden bunu düşündüğüne dair bir kanıt zaten yok. Kıvırcık kaş olayı da alakasız. Sonradan ailesini Sanji'ye göre çizmiş. Mangada 800 bölümde esamesi geçmeyen birşey bu gen muhabbeti. İnsanlar IM konusunda o yüzden sitem etti hatırlarsan. Nereden çıktı şimdi bu diye. Onun gibi damdan düşme bir durum bu da. Zoruma giden bir durum yok. Keşke meyve yeseydi. Daha hoşuma giderdi. İngilizcede cheesy diye bir laf var. Çok cheesy bir power up oldu bu. Anlatabiliyor muyum?
Bölüm-43: Sanji ilk kez gösterilir ve kaşları kıvrımlıdır.
Bölüm-227: Sanji'nin Kuzey Mavi'den olduğu öğrenilir.
Bölüm-415: Sanji'nin Diable Jambe'si gösterilir.
Bak bunlar daha serinin ilk yarısında Sanji'nin hikayesi ve gen durumuyla alakalı alt yapılar. En basitinden SBS Vol.45'te Oda, Sanji ve şeytan meyvesi ilişkisinden bahsetmiş. Vol. 45, 2007 yılında yayımlanmış. Yani diğerlerini inkar etseniz bile Sanji'nin hikayesinin en azından 10 yıllık bir geçmişi var.
İşin başka bir boyutu şu: Şeytan meyvesi kıvrımı-Sanji kaş kıvrımı-gen olaylarını One Piece okuyucusu fark ediyor ve sorgulamaya başlıyor. Ama ne hikmetse o mangayı yazan Oda bu durumu bu durumdan bi haber ve bu gen olayı adamın aklına 800 küsur bölümde aklına geliyor.
İşin başka bir boyutu daha: Henüz Sanji'nin olayı net olarak açıklanmadı. Oda ucundan gösterdi azıcık. Sanji'nin güç durumunun kardeşlerinden farklı olacağı aşikar. Daha ucundan azıcık göstermesine bu kadar inkar eden kişilerin bu gücün gerçek kullanımını görünce yapacakları isyanı ben düşünemiyorum.