Oookey, lets go o zamanBu konuda ayrı düşündüğümüzü biliyordum.:/ Neyse birbirimizle tartışamıyoruz diye dert yanıyorduk en azından bunu tartışırız artık.
Yaştan dolayı kıyaslama muhabbetine farklı bakmışsın.Neyse onu geçiyorum.WB'nin genç halinin Aka'nın belli bir seviye üstünde olduğuna katılırım ama yaşlı WB bana göre Aka'nın 1 tık üstü falandır.Önceki mesajda dediğim gibi WB'nin Aka dövüşüne kadar olan kısımda yediği ne var ki ? Kılıç,mermi ve top yaraları.Bunlar o seviyenin adamları için çok çok güçsüz saldırılar.Ve dediğim gibi bu 152 mermi,267 kılıç vs. alayını yiyip Aka'yla karşılaşmadı.Bunların yarısını falan yiyip Aka'yla karşılaşmıştır ki bu da dediğim gibi Aka'nın 1-2 magma yumruğuna denktir en fazla.
Onun dışında vurduklarının en az %90'ını gömerdi demişsin ama Aka'ya vurmayı başardığı 2 yumrukta normal bir yumruk değildi be fandaş.Ace'nin ölümünden dolayı extra güçlüydü o yumruklar.Mesela Aka ve WB'yi Ace'nin ölümünden önce eşit şartlarda kapıştırsak ben o güçte 2 yumruk vuracağını sanmıyorum WB'nin.Çünkü onu extradan motive edicek bir olay yok.2 yumruk kısmına bu yüzden katılmıyorum.Aka'da tek yumrukta aldı 3'te 1'i.:/ O yüzden biri tek attı,2 attı olarak bakmaktan ziyade birbirlerine verdikleri hasarı karşılaştırıp bir sonuca ulaşmayı daha uygun buluyorum.Ve mfde de birbirlerine verdikleri hasara bakınca aman aman bir fark görmüyorum.İşte WB'nin o sağlık ve aldığı yara durumu Aka'nın 1 tık üstünde görme nedenim.Yoksa yaşlı haliyle Aka arasında uçurum olduğunu sanmıyorum.
Kanka mesele seviye değil, sağlık durumu. Wb sağlıklı olsa mermi cart curt belki işlemeyecek bile. Ama aldığı darbeler "o seviye" için önemsiz gibi gözükse de öyle değil. Aldığı her darbe sağlık durumu kötü olduğu için her şeyi biraz daha kötüye götürüp biraz daha bitirdi Oyaji'yi. O küçük sayılan darbeler bir kurtcuk sürüsünün bir çınarı yediği gibi yedi. Başka bir örnekle açıklamak gerekirse.. Hani izbandut gibi biri düşün. Adam dağ gibi. Bu adama normalde vursan kendine zarar verirsin ama bu adam hasta, vücudu kırgın olsa normalde senin etkilenmeyeceğin yumruğundan etkilenir ya o hesap. O aslında o kadar da etkilemez dediğin şeyler bile etkiledi Wb'yi. Zaten bu yaralar önemli olmasa mangaka sayısal olarak belirtme ihtiyacı hissetmezdi.
Aka'ya gelene kadar ne yedi ki dedin. Ee en başta Squardo'dan kılıç yedi zaten. Hem de hiçbir şeyi yokken ? Hemen üst paragrafta bahsettiğim şey burda kendini gösterdi ilk olarak. Bir kılıç darbesiyle hastalığı tetiklendi. Adam uçurumdan aşağı yuvarlanmayı bekleyen bir kaya gibiydi zaten. Azıcık rüzgar, azıcık yağmur yuvarladı Wb'yi.
Sağlıklı olsaydı gözlem haki kullanabilirdi. Gözlem kullanabilseydi de Akainu'nun saldırılarını yemezdi. Uykusunda Ace'i tekleyen adam bu. Yanisi, ufak tefek ayrıntılar büyük farklar oluşturacaktı. O yüzden 1 tık olarak gördüğün fark yaşlı olsa da sağlıklı ve haki kullanabilen bir Wb karşısında daha büyük ve belirgin olacaktı.
Bu adamın aldığı handikapları ve darbeleri hangi amiral alsa çoktan ölürdü. Hem de hiçbir sey yapamadan. Wb ise o handikaplarla Bb+Aka'yı yamultup Mf'yi yıktı lan, daha nasıl bir fark olacak