İki ihtimal de mümkün. Ama bana göre Zoro'nun kendisinden kaynaklı. Çünkü Kitetsu'yu almadan evvel de Zoro normal değildi. Hem de çok çok önceden beri. Adamın ruhunda şeytani bir taraf var.Ashura'nın mantığını hep Zoro'nun ruhuna bağlıyorlar ama bence kılıcın laneti sayesinde yaptığı bir tekniktir o sayede kazandığı bir versustur(Tabi gene karşı karakterin tek yemesi olayına girmiyorum çünkü tartışma uzuyor) ki o kılıçta büyük ihtimal Sandai Kitetsu'dur eğer Shu denilen eleman EL'de Yubashiri yerine Sandai'yi yok etseydi o tekniği bir daha kullanabileceğini düşünmezdim ki şanslı adammış Yubashiri OUT Shusui İN oldu gelecek arcda. Onun içindir ki düşüncelerimden biri Wano'da Nidai Kitetsu gibi bir kılıcı görebiliriz. Diğer türlü pek bir mantığının olduğunu düşünmüyorum.
Zoro'nun 3 nesil Kitetsu'ya sahip olup Kitetsu'ların gerçek potansiyelini ortaya çıkarma ihtimali var. Umarım böyle olur. Kılıç stili orijinal olsa da kendisini tamamen yansıtan kılıçlar değil bence.
Adam adammmm!!!Kimisi çocukları geride bırakmak için 4 kere itiraz eder, kimisi kendini feda eder...