Kendi mantığını seriye aktarığ bulamayınca kurgu diyorsun dediğim nokta tam da Jimbei örneğin oluyor. Sence söylenmesi gerekiyordu ve sence önemliydi, Jimbei Marcoları o kadar önemli görmüyormuş demek ki.Kendim açıklama bulamayıp kolaycılık olsun diye "kurgu" demiyorum.Gerçekten öyle olduğunu düşündüğüm için kurgu diyorum.Ayrıca hiçbir şeyin açıklaması yokta demiyorum.Serideki her şey kurgu ama bu kurgunun içinde belli bir mantığa oturtacağın şeyler var oturtamayacağın şeyler var.Bence sen her şeyi mantığa oturtmaya çalışarak hata yapıyorsun.Fantastik bir evren kuruyorsun ve serin 20 yıldır devam ediyor.Her bir olayı nasıl en ince ayrıntısına kadar mantığa oturtabilirsin ? Kimdi tam hatırlamıyorum bir mangaka ya da bir yazar kendisiyle yapılan röportaj diyordu "Fantastik serilerde her şeyi bir mantığa oturtmanın imkansız olduğunu düşünüyorum" diye.Opta da bu durum farklı olmadığı gibi ben "kurgu" dediğimiz şeyi diğer serilerden daha fazla hissediyorum opta.
Amiraller konusunda dediğine katılmıyorum.Bizim dünyamızdaki komutanlarla hayali bir dünyadaki amiraller arasında uçurum var.Bir kere amiral dediğimiz adamlar ordulara bedel hatta tek başlarına ordulardan güçlü adamlar.Bizim dünyamızdaki komutanlar öyle mi ? Dünyamızdaki komutanlar bireysel güçleriyle değil orduları yönetmeleri,sevk ve idareyi sağlamalarıyla ön plana çıkıyorlar.Optaki amiraller ise bu özelliklerin yanında güçleriyle de ön plana çıkıyorlar ki adamlar tek başlarına kitle imha silahı.Hükümetin de altında böyle güçlü adamlar varken neden o 4 amirali 5 ya da 6 amiral yapmadılar ? Optaki insanlar denizci ordusundan mı korkar amirallerden mi ? Bence amirallerden.Bi 4 amiralle düşmanlarına korku salmak var bir de 5-6 amiralle daha büyük bir güç olup korku salmak var ? Bu yüzden açıklaman yeterli gelmedi bana.
Croco'da haki var mı yok mu konusunda kesin bir dille konuşmadığımı ısrarla kaç kez söyledim ama hala öyle demişim gibi yorum atıyorsun hacı.Forumun amacı ne ? Bir nevi seride farklı yorumladığımız,anladığımız olayları tartışmak değil mi ? O arkadaş Croco'nun olayını öyle yorumlamış ben de böyle yorumladım sonucunda tartıştık.Kesin bir dille de konuşmadım diyorum "Kesinmiş gibi konuşuyorsun" diyorsun.
Luffy Hody'e 2 dklık g4 açsa paket ederdi ama açmadı.Evet buna kurgu derim.Çünkü belli bir amaç yok,altını doldurabileceğin mantıklı bir açıklama yok.Fakat kurgu gereği Sanji'nin ayağı kırıldı,Sanji Luffy'i dövdü diyemezsin."Kurgu" diyerek bahsettiğim şey o değil.Ben sana kurgu diyerek 800 chapterlık manganın her bir sahnesini kastetmiyorum.Bak Sanji'nin ayağı kırıldı çünkü karşısına fiziksel ve b.hakiye abanmış bir karakter çıktı karşısına.Bak belli bir açıklama var.Ya da Sanji Luffy'i dövdü çünkü arcta psikolojisi bozuldu vs. diyerek altını doldurabiliyorsun.
Benim sana biraz önce yazdığım örneklerin hepsine mantıklı bir açıklama getirebilir misin ? "Hikayesini bir mantığa oturtmazsa hikayenin bir değeri kalmaz" demişsin.Belli bir mantık değerinde açıklama getirirsen benimde seriye olan bakış açım değişir belki.Bak mesela bitane daha geldi aklıma.BAA'da Jinbei bizimkilere 2y de dünyada olan önemli olayları söyleyip Aka vs Aok'tan vs. bahsederken neden yine Luffy'i çok yakından ilgilendiren Teach vs Marco'dan bahsetmedi ? Benim açıklamam şu.Oda'nın serisinin bu kadar takip edilmesinde "gizem" unsurunun yeri çok büyük.Oda'nın da bu zamana kadar tek bölümde o kadar fazla gizemi açıkladığını görmedik.E doğal olarak yine o bilgiyi veremez "Marco'lara ne oldu?" meraklanalım diye ancak Zou'da verir bu bilgiyi.Benim açıklamam bu.Senin Jinbei'nin bu bilgiyi BAA'da vermemesi ve önceki mesajda yazdığım diğer olaylara mantıklı bir açıklaman varsa buyur.
Amiral mevzusuna gelirsek amiralleri güçlü yapan o rütbeye sahip olmaları değil. Adamlar güçlü oldukları için ve sevk ve idare edebilecekleri için o konumdalar. Sevk ve idare etmek için 3 amiral yeterliyse daha fazlasına neden yer açsınlar? Ordu kapasitesi ve ihtiyacı için yeterli demek ki 3 amiral koltuğu. Diğer amiral gücündekiler de o konuma getirlmedikleri için daha güçsüz olmuyorlar sonuçta.
Ayrıca ben Croco konusunda kesinmiş gibi konuşuyorsun demedim, neden sürekli beni bunla itham ediyorsun anlamadım. Benim anlatmaya çalıştığım şey yaptığın o tartışmadan sonra logia saldırılarında muhtemelen haki kullanılamıyor dememin üzerine, logia saldırılarına haki eklenebildiğini ifade ettiğin ve bunu temellendirdiğin argümanların aynı şekilde karşındaki kişi tarafından kullanılabileceği ve kesinliği olmayan dayanaklara sahip olduğu, tabi bana göre. Buradan Croco da kesin haki yok diyorsun dediğimi mi anlıyorsun anlayamadım. Eğer öyle anlıyorsan, benim öyle bir iddian olduğunu bunun kesin böyle olduğunu idda ettiğini söylemediğimi bilmeni isterim.