Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Orası öyle tabi, yapması gerekenden fazlasını yaptı. :D
Zaten canavar üçlü tayfanın direği. Nami ve Franky'e deniz taşı verir belki, hoş pek etki etmeyebilir. Ama Jinbei de eklenince ki giriş gücü Sanji-Zoro olur; Kizaru'yu indirmeleri gerekiyor diye düşünüyorum doğrusu.
Bence şuan Sanji - Zoro > Coroco - Moriah olduğundan yanlarında kimi alırlar diye merak ettim.
Moriah tam bir hayal kırıklığı kendi meyvesini kontrol edemiyor :) zoro ve sanji crocoda zorlanır çünkü kuma yakalandıkları an işleri biter fakat zoronun zırh hakisine ve sanjinin hızına yetişemez o yüzden croco ve moriah kaybeder dediğin gibi.

Ben zaten kendi fikrim diye belirttim ve senin düşüncen böyleyse birşey demem deidm zaten savunmaya geçmene gerek yok.
Hayır bir yere dayandıramıyorsun diyince yazdıklarımı okumamışsın gibi geldi bana. Tabiki de ikimizin fikirleri bunlar en sonunda birbirimize saygı duymak zorundayız sonuçta bu bir fikir ve düşünce tartışması.

Son düzenleme:
@Historia

Haki yoğunlaştırma geçmedi ki hiçbiyerde. Ama hakinin bitebilen bişey olduğunu biliyoruz. Bu yüzden sadece darbe alacakları bölgeye koka yapıyorlardır bence. Sadece belli bi bölgeye yoğunlaştırınca daha güçlü olacak olsa luffy sırtına niye koka yapsın ki? Yoğunlaştırma lafı bi kere bile geçmedi mangada.

"Neden full beden kokayla dövüşmüyorlar" sorusuna cevap olsun diye hakiyi sınırlı kaynak yapmıştır bence. Full koka yapmama nedenleri yoğunlaştırma olsa 2-3 yıl önce mangada söylerdi biri.
________
Gear 3'ün arttıracağı kuvvet gear 4'ün yanından geçmez ki. G3'te kolu büyüyor sadece. Gear 4'te ise o el kolun içinden çıkarken ortaya çıkan kuvvet çok yüksek.

Normal yumruk atarken elinle bıçak atıyorsan gear 3'te kılıç atıyorsun. gear 4'te ise arbalet kullanıyorsun gibi bi ilişki var aralarında.
Arbaleti her atış için çekmek de yorar insanı. Luffy ayakta durabilmek için her saniye ayaklarını içine çekip yeri tekmeliyor. Yorulmasındaki tek sebep full haki kullanması değil yani.

Başkasına "çok haki harcıyor" denmedi çünkü kimse dövüş boyunca full beden haki kullanmaya kalkışmadı. Şimdiye kadar gördüğümüz herkes ya darbe alacağı yere ya da saldırı için kullanacağı bölgeye koka yapıyor. Sürekli kapayıp açtıkları için de yorulmuyorlar. Luffy'nin hakisi hep açık.

Sadece gear 4'te hakisini senin dediğin gibi kullanması için bi sebep de yok. Hakisini yoğunlaştırabiliyor olsa sert mochiyle yumruk çarpıştırırken yapardı onu.

@Historia

Haki yoğunlaştırma geçmedi ki hiçbiyerde. Ama hakinin bitebilen bişey olduğunu biliyoruz. Bu yüzden sadece darbe alacakları bölgeye koka yapıyorlardır bence. Sadece belli bi bölgeye yoğunlaştırınca daha güçlü olacak olsa luffy sırtına niye koka yapsın ki? Yoğunlaştırma lafı bi kere bile geçmedi mangada.

"Neden full beden kokayla dövüşmüyorlar" sorusuna cevap olsun diye hakiyi sınırlı kaynak yapmıştır bence. Full koka yapmama nedenleri yoğunlaştırma olsa 2-3 yıl önce mangada söylerdi biri.
________
Gear 3'ün arttıracağı kuvvet gear 4'ün yanından geçmez ki. G3'te kolu büyüyor sadece. Gear 4'te ise o el kolun içinden çıkarken ortaya çıkan kuvvet çok yüksek.

Normal yumruk atarken elinle bıçak atıyorsan gear 3'te kılıç atıyorsun. gear 4'te ise arbalet kullanıyorsun gibi bi ilişki var aralarında.
Arbaleti her atış için çekmek de yorar insanı. Luffy ayakta durabilmek için her saniye ayaklarını içine çekip yeri tekmeliyor. Yorulmasındaki tek sebep full haki kullanması değil yani.

Başkasına "çok haki harcıyor" denmedi çünkü kimse dövüş boyunca full beden haki kullanmaya kalkışmadı. Şimdiye kadar gördüğümüz herkes ya darbe alacağı yere ya da saldırı için kullanacağı bölgeye koka yapıyor. Sürekli kapayıp açtıkları için de yorulmuyorlar. Luffy'nin hakisi hep açık.

Sadece gear 4'te hakisini senin dediğin gibi kullanması için bi sebep de yok. Hakisini yoğunlaştırabiliyor olsa sert mochiyle yumruk çarpıştırırken yapardı onu.
Hocam öncelikle yorumumu iyice okuyup sonra yanıtlayıp uzun uzun ayrıntılı yazdığın için teşekkür ederim :)

Hocam yoğunlaştırma derken maksadım aktarma,kullanma,odaklama gibi kelimeleri tek kelimede toplamaktı.

G3 modunun neden fiziki güç artışı yapmadığı konusunda hala tatmin olamadım çünkü luffy lucci ye okadar vurdu ama tek g3 saldırısında lucci nin feleği şaştı. Luffy nin ilk g3 kullandığı zamanı hatırlarsan duvarı yıkması gerekiyordu ve bunu nasıl yıkacağız diye düşünüyorlardı ve luffy bana bırak diyip g3 kullanmıştı. Normal haliyle yıkabilseydi gatling kullanması yeterliydi.

G3 modu luffy nin normal bedeninden çok daha büyük hele iki elini kullanınca elleri bedeninden kat kat büyük oluyor ve iki elini de hakiyle kaplıyor ama kimse çok fazla haki kullanıyorsun demedi nedense ama g4 de direk olarak hakiye değindiler. G3 e dövüş boyunca haki yükleyecek hali yok diyeceksin şimdi :) ama şöyle birşey var g4 e geçtiğinde kimse dövüşün nekadar süreceğini bilmiyordu ama ona rağmen luffy diggad ed bebeğim dediler.

Sanji babasıyla dövüştüğünde zırh hakisi kullandı ama koka görünmedi demekki o derece bacağına yoğunlaştırmadı. Zaten her karakter belirli bir seviye yoğunlaştırıyor ve bunu kendini geliştirerek arttırabilirler. Luffy o derece bir hakiyi normal haline yükleyebilseydi g4 ün anlamı kalmazdı ve g4 kullanmadan crackerin zırhlarını da aşabilirdi böylelikle. Urogue fiziki olarak çok iyi durumda ama crackerleri aşamamış ki kaybetmiş. Bu arada g4 sadece güç olarak değil işlev olarak da iyi bir mod. Yani sadece hakisi için kullanıyor dersem haksızlık etmiş olurum.

Tabi bunlar benim düşüncem :) sen kendi düşüncelerini gayet mantıklı bir şekilde ve güzel örnek vererek savundun o konuda hakkını yiyemem :good::sapkali:

@Historia

Saldırı gücü ve fiziki kuvvet farklıdır.Luffy g3'te fiziki kuvveti arttığı için daha sağlam vurmuyor.Gerilmeden dolayı yumruğu daha sağlam bir hale geliyor ve bu yüzden daha sağlam vuruyor.Mesela haki sertlik sağlaması amacıyla kullanılıyor.Sen normal bedeninle 5 kg dumbell kaldırıyorsan haki basınca 10 kg mi kaldırırsın ? Zannetmiyorum.Sertliğin ne alakası var ki fiziki kuvvetle ? Ama mesela normal halinle yumruk atsan sadece fiziki kuvvetini hissettirebilirken hakili yumrukta fiziki kuvvet+hakinin sertliğini hissettirmiş olursun ve doğal olarak sertlik senin yumruğunun saldırı gücünü arttırır.Fiziki kuvvetini değil.Luffy'nin g3 olayı da böyle.Gerilmeden dolayı saldırı gücü artıyor.

Haki yoğunlaştırma diye bir şey ileri de çıkar mı bilemem ama şu anlık o yönde bir veri yok.Zaten olursa bir nevi saçma olur.Kata 2 saat Luffy'i döveceğine olan hakisini yumruğuna bir kere de yoğunlaştırıp tek atsaymış o zaman ?

Dof'un ağzından g4'ün meyve+haki kombinasyonu olduğunu duyduk.Yani haki kullanmadan Luffy g4 formuna giremez çok yüksek ihtimalle.O formda kalmasını haki sağlıyor ve g4'te kaldığı sürece de hakisini harcıyor.G3'te veya g2'te attığı bir hakili yumrukta bunu anlık olarak kullanıyor.Fakat g4'e girdi mi 30 dk,50 dk,1 saat falan formda kalıyor desek o süre boyunca hakisi bitmeye devam ediyor.Ve form Luffy'i fazla zorluyor olmalı ki olması gerekenden daha hızlı bir şekilde bitiyor hakisi.

Vücudun dış kısmında deri var orası haki ile sertleştiriliyor. Derinin altında ise kaslar var orası da hava ile esnetiliyor. Bu sayede Luffy dışarıya karşı sert içeriye karşı esnek bir yapıda oluyor. Düşmana sert kısmıyla vurup vücudunu çepeçevre saran esnek kas tabakasıyla da hasar almamış oluyor. Böylelikle hem saldırı hem savunma gücü artıyor. Ben bu formundaki halini kamyon lastiğine benzetiyorum. Çok sert olduğu halde esnek.

"Katakuri konuşurken boğazını temizleyen ya da cızırtılı sesler çıkaran birisi olacak. Bir ihtimal kaşınma tiki olabilir. Giysisinde mor tema kullanılacak, köpek resmi ya da sembolü de olabilir bir yerlerinde. Tipi patatese benzeyecek, iri yarı olacak. Tekme tokat, fiziksel dövüşen birisi olacak. Vücudunun ya da hakisinin sertliği ile meşhur olacak. Meyvesi de bir şeyleri katılaştırma ile alakalı olabilir.

Burda dursun, tutarsa ben demiştim deyip hava atarım :) Bakalım ne kadarı tutacak.

20 Mar 2017"
11 ay önce böyle demişim Kata'nın sadece ismi geçiyordu o zamanlar :)

Animede çıkacak bakalım konuşmasında herhangi bir gariplik yok gibi mangaya göre.

Giysisinde değil ama saç renginde pembe var. Ben mor olur diye beklemiştim.

Sol omzundaki dövme dişli bir köpeğe benziyor ama sayılır mı bilmem. Ayrıca köpek dişleri baya uzun bu sayılır belki :)

Tipi patatese benzemedi ama baya uzun çıktı adam 5 metre.

Bunu tutturması zor değil ama tekme tokat fiziksel dövüştüğü kısım tutmuş.

Hakisinin sertliği şu ana kadar gördüğümüz en sert. Ancak adam k.hakisiyle meşhur çıktı.

Meyvesi bir şeyleri katılaştırma ile ilgili olur demişim mochiden yapmadığı şey kalmadı adamın. Meyveye şekil verip sertleştiriyor.

Hava atamadım ama eğlenceli oldu :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık