Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılıyorum ve aksine doldurulamamış da olabilir. Yani daha önce görmediğimiz karakterler olmasını hem kurguya hem de denizcilerden o kalibrede adam olmaması sebebiyle birileriyle anlaşma yoluna gidilip direk amiral yapıldığı sonucuna da varılabilir. Yonkou ya da Amiral gücünde birileri olabilir ama Yonkou oluşumu başka bir şey doğal olarak o ayrı bir şey. Weevil de bir amiral seviyesi ya da Amirale yakın bir seviyede çıkabilir. Sonuçta WB'nin gençliği gücündeymiş. Tabi benim anladığım en yüksek gücünün olduğu zamanı değil gelişmekte olduğu zamanlar. Demek istediğim o kalibrede adamlar var ama denizcilerde fazla olmayacak kadar nadirler
Ya tabii başka birileriyle anlaşma yoluna gidilmişte olabilir.Ama sanılanın aksine boşalan amiral koltuğunu kısa sürede doldurduklarını sanmıyorum.Yani mantıken hemen doldurabiliyorlarmış gibi gözüküyor ama mantıklı bakıldığında madem doldurabiliyorsun o kadar yıl dünyaya hükmedip 3 tane mi amiral buldun ? Yani 2 yılda 2 amiral buluyon ama 800 yılda 3 amiral mi derler adama ? Ha bulabiliyorsun neden 3 amiral yaptın ? Yap 5-6 tane amiral o zaman.

Ben seride ilerde cp-0 ve gorosei dışında amiral-yonko ayarı bir adam beklemiyorum açıkçası.Çıksa bile 2'yi geçmez bence.

Ya tabii başka birileriyle anlaşma yoluna gidilmişte olabilir.Ama sanılanın aksine boşalan amiral koltuğunu kısa sürede doldurduklarını sanmıyorum.Yani mantıken hemen doldurabiliyorlarmış gibi gözüküyor ama mantıklı bakıldığında madem doldurabiliyorsun o kadar yıl dünyaya hükmedip 3 tane mi amiral buldun ? Yani 2 yılda 2 amiral buluyon ama 800 yılda 3 amiral mi derler adama ? Ha bulabiliyorsun neden 3 amiral yaptın ? Yap 5-6 tane amiral o zaman.

Ben seride ilerde cp-0 ve gorosei dışında amiral-yonko ayarı bir adam beklemiyorum açıkçası.Çıksa bile 2'yi geçmez bence.
Zaten eğer Cp-0'dan falan çağırılmadıysa yada derin bir güçten vs. Saçma olur denizcilerin bünyesinde olmaları. 3 Amiral genel hiyerarşi açısından olabilir. Ama en azından atıyorum En güçlü yada göreve layık görülen 3 Amiral olurdu diğerlerini en güçlü koramiral olarak görürdük. Görmediğimize göre bunlar ya normal denizci değildi ya da denizci değildi : ))

Zaten eğer Cp-0'dan falan çağırılmadıysa yada derin bir güçten vs. Saçma olur denizcilerin bünyesinde olmaları. 3 Amiral genel hiyerarşi açısından olabilir. Ama en azından atıyorum En güçlü yada göreve layık görülen 3 Amiral olurdu diğerlerini en güçlü koramiral olarak görürdük. Görmediğimize göre bunlar ya normal denizci değildi ya da denizci değildi : ))
Ben direk olaya kurgu olarak bakıyorum.:D

Saka'nın yarıktan düşmesi,Luffy'nin ana karakter olduğu için ölmemesi vs. gibi bir şey.2 amiral gelmeliydi ve geldi.Çokta şaapmamak lazım bence.:D

Yok sana özel olarak yazmamıştım bunu çok görüyorum da ondan dedim.

Mantıken bakıldığında 2 amiral koltuğunu kısa bir sürede doldurmuşlar.O zaman insan doğal olarak diyor adamlar 2 tane amiralin boşluğunu kısa sürede dolduruyorsa o zaman bu hükümette daha görmediğimiz neler vardır diye.Ama işte öyle bir şey olduğunu sanmıyorum.Yani hükümette denizci amiralleri,cpler ve gorosei dışında güçlü adam yoktur bence.

Dediğin gibi veri veridir de kurguyu da es geçmemek lazım.Hatta kurgunun seride çok önemli bir yeri var.Tabii kurgu derken serinin başından şu ana kadar olan tüm sahnelerden bahsetmiyorum.Mesela geçen gün bir arkadaşa yazmıştım.WB vs Akainu'da WB'nin yenmesi mantıklı.Sıkıntı yok daha güçlü bir adamdı yendi olay bu.Fakat Akainu'nun o yarıktan düşüp WB tarafından öldürülmemesi kurgudur.Çünkü Akainu'nun serideki misyonu tamamlanmadı ve ölemezdi.Doğal olarak WB vs Akainu'da mangaka hem o kadar övdüğü WB'nin hakkını vermeliydi hem de Saka'yı öldürmeden devre dışı bırakmalıydı.Yani bana göre olay bu.Boşalan koltuğa 2 amiralin getirilmesi de böyle bence.Serinin işleyişi adına 2 amiralin gelmesi gerekiyordu ve geldi.
İki amiralin yerinin doldurulması dışında, biz yeni iki amirali neden 2 yıl önce MF'da görmedik, o da ayrı bir soru. Eğer ikisi de önceden denizci değildiyse ayrı mesele, denizci iseler de kurguda büyük boşluk dediğin gibi.

Kurgu belirli bir neden-sonuça bağlanıyorsa sorun yok. Bahsettiğin WB-Aka sahnesi, Akainu'nun mutlak adalet hakkında kararlılığını, gözükaralığını ve ayrıca dayanıklılığını göstermek için oluşturulmuştu, gerekliydi. O kadar kurgu detayına inersek çıkamayız. Ona kalırsa o savaşta WB ve Ace'in ölmesi de hem çağ hem Luffy'nin değişimi için gerekliydi ki geçmiş hikayeler dışında karakter öldürmeyen mangaka, iki önemli karakteri tek seferde harcadı. :)

Siyah resmedilince sanki daha yoğunlaştırmış oluyor. Şey düşünüyorum ben Koka ile yapılan saldırılara karşı Logia savunması işe yaramaz. Haki yeterli düzeydeyse tabi. Ama normal yoğunlaştırmadan sallarsan yumruğu Sabo'ya savuran Burgess'ta olduğu gibi boşa gider içinden geçer.
Haki yeterli düzeydeyse kokasız da vursan halledersin. :oleyo:

İki amiralin yerinin doldurulması dışında, biz yeni iki amirali neden 2 yıl önce MF'da görmedik, o da ayrı bir soru. Eğer ikisi de önceden denizci değildiyse ayrı mesele, denizci iseler de kurguda büyük boşluk dediğin gibi.

Kurgu belirli bir neden-sonuça bağlanıyorsa sorun yok. Bahsettiğin WB-Aka sahnesi, Akainu'nun mutlak adalet hakkında kararlılığını, gözükaralığını ve ayrıca dayanıklılığını göstermek için oluşturulmuştu, gerekliydi. O kadar kurgu detayına inersek çıkamayız. Ona kalırsa o savaşta WB ve Ace'in ölmesi de hem çağ hem Luffy'nin değişimi için gerekliydi ki geçmiş hikayeler dışında karakter öldürmeyen mangaka, iki önemli karakteri tek seferde harcadı. :)
WB-Ace olayıda kurgu.:D Bu aralar çoğu şeye kurgu demeye başladım farkındayım ama öyle değil mi gerçekten ? WB'nin de Ace'nin de serideki misyonu tamamlandı ve dediğin gibi Luffy'nin değişimi için gerekliydi.Ayrıca Luffy yonkolarla da bir süre sonra yüzleşecekti.Eğer WB yaşasaydı WB gibi iyi kalpli bir yonkoyla kapışması gerekiyordu hem de abisiyle bir nevi düşman olmaları demekti bu.Ee tabii böyle bir şey serinin işleyişine aykırı olduğundan Oda naptı ? WB ve Ace'yi güzelce oyundan çekip hem Luffy'nin değişimi için gerekli olan hamleyi yapmış oldu hem de yonkolara WB'nin kötü versiyonu olan BB'yi dahil etmiş oldu.

WB-Ace olayıda kurgu.:D Bu aralar çoğu şeye kurgu demeye başladım farkındayım ama öyle değil mi gerçekten ? WB'nin de Ace'nin de serideki misyonu tamamlandı ve dediğin gibi Luffy'nin değişimi için gerekliydi.Ayrıca Luffy yonkolarla da bir süre sonra yüzleşecekti.Eğer WB yaşasaydı WB gibi iyi kalpli bir yonkoyla kapışması gerekiyordu hem de abisiyle bir nevi düşman olmaları demekti bu.Ee tabii böyle bir şey serinin işleyişine aykırı olduğundan Oda naptı ? WB ve Ace'yi güzelce oyundan çekip hem Luffy'nin değişimi için gerekli olan hamleyi yapmış oldu hem de yonkolara WB'nin kötü versiyonu olan BB'yi dahil etmiş oldu.
Katılmakla beraber, Beyazsakal'ı öldürmesinin altında yatan asıl motivasyon bence şu: Yeni dünyayı kaosa sürüklemek. Doflamingo'nun dediği gibi; Beyazsakal, istese KK olabilirdi, ama bu vasfa uyan doğru kişiyi bekliyor, yanlış kişinin Raftel'e ulaşmasının önünde set oluyordı. Onun isminin gölgesi gitti, yeni dünyanın canavarları serbest kaldı. Ortalık fena karışacak yakında.

Ayrıca bu kadar kurguyu çok takılmamak lazım: Roman, film, dizi, manga vs. hep kurgu, her şey bir olaya bağlanması için oluyor. Eğer içi doldurulmuşsa, arkasında yatan sebep mantıklı ve etkileyici ise, yukarda belirttiğim gibi; güzel bile oluyor. :)

Katılmakla beraber, Beyazsakal'ı öldürmesinin altında yatan asıl motivasyon bence şu: Yeni dünyayı kaosa sürüklemek. Doflamingo'nun dediği gibi; Beyazsakal, istese KK olabilirdi, ama bu vasfa uyan doğru kişiyi bekliyor, yanlış kişinin Raftel'e ulaşmasının önünde set oluyordı. Onun isminin gölgesi gitti, yeni dünyanın canavarları serbest kaldı. Ortalık fena karışacak yakında.

Ayrıca bu kadar kurguyu çok takılmamak lazım: Roman, film, dizi, manga vs. hep kurgu, her şey bir olaya bağlanması için oluyor. Eğer içi doldurulmuşsa, arkasında yatan sebep mantıklı ve etkileyici ise, yukarda belirttiğim gibi; güzel bile oluyor. :)
Aynen yeni dünyayı kaosa sürüklemekte WB'nin ölüm nedenlerinden biri.Zaten mf savaşı part 2'nin bir nevi temelini oluşturdu diyebiliriz.WB ve Ace'nin ölümü de birden fazla şeyi tetikledi.

Kurguya takıldığımdan değil,elbette kurgu olucak bu doğal bir şey.Sadece kısa sürede 2 amiralin göreve gelmesinin altında bir anlam aramamak gerekiyor bence.Yani kısa sürede amiral boşluğu doldurulur diye bir şey yok o an serinin ilerisi için 2 amiral lazımdı o kadar.Sence farklı olabilir tabii normaldir.:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 17)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık