Birincisi ben Luffy'nin dayanıklığını sorgulamıyorum. Tabiki o badireleri atlatmak da bir dayanıklılık göstergesidir. Burada 2 nokta var;İşte doğal bir şey yok. Adam kendi yaralarıyla bile zaten ölecek seviyeye gelmiş. Daha nesinden bahsediyorsun? Kendi yaralarıyla bile düşmüş bayılmış. Luffy'nin acısının bir kısmı adamı felç ediyordu. Ve siz hala dayanıklılık diyorsunuz. Ee Luffy'nin ID macerası felan hep dayanıklılık. Normalde ölmesi gerekiyorken İvankov gibi bir çok şey görmüş adam bile 2 gün de anca zehir atarsın derken bu adam 12 saatte tüm zehri atmış üstüne bir de savaşmaya başlamış MF'a kadar gitmiş orda da savaşmış ardından dur durak bilmeden bir çok kişiden yara almış Akainu tarafından büyük yara bırakılmış ama yine de dayanmış. Eee sana TB arc'ı mı daha sıkıntılı geliyor yoksa dur durak bilmeyen neredeyse 2 arc'ı kapsamış bir serüven mi daha büyük geliyor? Her duruma rağmen hayatta kalmayı dayanıklılığa yoracaksak Luffy Zoro'dan çok daha fazlasını yapmıştır zaten. Kimse de TB'deki olayları ID ve MF ile kıyaslayamaz.
Ki %5 ya da 1 ihtimal veriyordu sadece zehirden kurtulması için.
Bu arada herhalde övecekler adamların göremediği bir şey sergiliyor. Zoro da az yara almadı. Ordakileri öldürecek yaraları alıp bizim tayfa devam etti. Ama bu o sahnenin az öncesinde iki seksen uzandığı gerçeğini değiştirmiyor. Sizin bakış açınızla bayılmaması lazımdı onu diyorum ben.
1-Luffy doping kullandı. Ama bu da çok önemli değil. Çünkü 2. nokta kritik olan.
2- Elimizde Luffy'nin acısını almış bir Zoro varken, Luffy'nin bu arclarda yaptığı daha fazla dayanıklılık gerektiriyor demek mantıksız.
Bir de; Zoro Luffy'nin acısını aldıktan sonra düşmüş ve sonra ayağa kalkmış olabilir. Bu da bir ihtimal. Mevzu olayların sonunda hayatta olması. Ayakta ve zor da olsa konuşabiliyor. Bunlar benim için yeterli.
Mangada ilk göründüğü andan itibaren dayanıklılığına vurgu yapılan bir adamın dayanıklılığını övmek doğaldır.