@Eustass Captain Kidd
Seride şimdiye kadar ''yonko>amiral'' denklemi kesin olarak geçmedi ama Oda'nın yonko>amiral denklemini hissettirmeye çalıştığı açık.Yoksa çoğu takipçi yonko>amiral demez.Herkes demiyorum bak ama benim gördüğüme göre çoğunluğun düşüncesi bu.Çoğu kişi bu hissi aldıysa Oda başarmış diyebiliriz.
Mfde WB ve Akainu birbirlerine yanlış hatırlamıyorsam 2 net vuruş yapıyorlar.Birinin kafa gidiyor,diğeri bir süreliğine felç kalıyor.WB kafası gitmesine rağmen yaşayabilirdi.Oda yaptım oldu der çokta saçma bir şey değil.Adamın beynine dümen girdiği halde yaşıyor.Hadi ölüceğini varsayalım.Wb Akainu'yu etkisiz hale getirdiğinde o da Akainu'yu öldürebilirdi.Sonuçta adam hareketsiz kalmıştı 2-3 yumruk daha atsa öldürürdü olmadı bisentoyla kalbini deşer yine öldürürdü.Ama böyle bir şey olmadı çünkü senaryo gereği Akainu'nun yaşaması gerekiyordu.Yani ikisinin de ölüceğini varsayarsak berabere kalıyorlar ama nasıl kalıyorlar ? WB o kadar top,tüfek,kılıç darbesi yiyerek berabere kalıyor.Akainu ise sapasağlam hali ile tam anlamıyla WB'yi yenemiyor.O zaman tamamen eşit şartlarda olsa WB>Akainu dolayısıyla yonko>amiral derim.Ve dediğim gibi WB'nin de ölme ihtimali olduğunu düşünürek WB>Akainu diyorum farkındaysan.Eğer ölmezse zaten her türlü WB>Akainu.
WB vs Akainu'yu yorumladım ama amirallerin 10 günde birbirlerini yenmeleriyle birbirlerine çok denk olduğunu Oda bir kere gösterdi.Diğer yonkoların ise bölgeleri için birbiriyle savaştığı da geçti.Şu an ki 4 yonkonun 3'ü tam anlamıyla saykoyken biri net olarak daha güçsüz olsa emin ol onu yaşatmazlar.Direk 3'e düşürürlerdi.
Bu arada daha önce de yazdım ama bir kere daha yazayım.Kaido=Shanks'tır benim için.Şu an Kaido'nun bu kadar övülmesinin sebebi fiziksel görünümü ve Oda'nın onu yonkolar arasında başa yazmasından dolayıdır.Ayrıca dikkat edersen Shanks Oda'nın favori adamı gibi bir şey.200-300 bölümde bir çıkarıp karizmatik bakış attırıp güçlü izlenimi yaratmaya çalıştığı bir karakter.Bana göre Oda bugün Shanks vs Kaido çizse dövüş Aka vs Aok gibi olur ve Shanks ayakta kalırdı.
WB savaşa geldiğinde savaş alanındaki en güçlü kişiydi.Shanks savaşa geldiğinde ise en güçlü kişi o oldu.Oda Shanks'a öyle ''Yiyen varsa gelsin rakibi biziz.'' dedirtip ondan güçlü bir karakter çizmezdi mfde.
Dediğim gibi kesin olarak yonko>amiral geçmiyor ama bunu hissettirmeye çalıştığı açık bence.Her şeyinde zaten söylenmesi gerekmiyor.