Luffy de çok farklı şeyler olmadı. Çünkü Luffy iki yıl öncesinde de zaten böyle şeyler yaptı. Hemen sana örneklerini vereyim. Crocodile Alabasta arc'ta herkesi öldürmeye çalıştı. Hem de Pekoms gibi de değil. Bu kişiler Vivi ve kendi tayfasından kişilerdi. Crocodile bunları Kairosekiye tıkıp denize attı. Bütün tayfasının canına kast etti. Vivi'nin babasının canına bütün krallığa.
Buggy Zoro'yu kendisini Nami'yi öldürmeye çalıştı. Mr2. Zoro'dan Nami'den balmumu yapıyordu.
Ama bu adam Impel Down'da Buggy ile de Mr2. ile de hatta Crocodile ilede ittifak kurdu. Çünkü önceliği başkaydı. Luffy için öncelikli şey Ace'i kurtarmaktı. Bu noktada da eğer ki bu adamlar ona bu yolda yardımcı olabileceklerse onları yanına aldı. Ama asla sınırı aşmadı. Crocodile onun ittifağı oldu halde WB'ye saldırmaya çalıştığında onu yine durdurmuştur.
Aynısını bu arc içinde verebiliriz. Pekoms gibi iki günlük birine sempati beslemiş olsa bile ortada tayfasının güvenliği var. Ve Crocodile da olduğu gibi Bege'de de Jinbei ona önceliklerinin farkında olmasını sağladı. İki isimde ittifak olarak iyi işler yapabilecek kalibredeydi. Bunların yukardakinden farkı yok.
Sanji için ise yanlış yaptı. Ama bu noktada hep demişimdir. Sanji kendinde değil. Psikolojik olarak dağılmış durumda. Yanlışlar yaptı. Ama eli kolu bağlanmış. Psikolojik olarak çökmüş durumda olan biriydi bu adam.
Zoro ise böyle değil. Bir nakaması için boşverin ne hali varsa görsün demenin hiçbir mantığı yok. Ki Zoro böyle psikolojik bir baskı altında da değildi.
@killz0ne
Benim için diyorsan ben Sanji'yi bu noktada gömen biri değildim.
Hatta özellikle Mangaka'nın Sanji'yi bozduğunu söyleyen biriydim. Çünkü iki 18 yıllık profiline uymayacak şeyler yaptırdığını düşünmüştüm.