@Sir Crocodile
Çaylakken karşılaştıklarına yönelik bir bilgi yok. Olsa zaten olay şimdiye kadar çözülür ya da farklı yorumlamalar getirilirdi.
Şahsi algılama ama şu, "her şeyleri ile mi dövüştüler acaba" muhabbetinden sıkıldım artık. Birbirlerine serenat mı yapıyor bu adamlar ben anlamadım bu olayı.
Son ve hep bahsini ettiğim mesele de şu.. Beyazsakal bu serinin efsanesi. Bunu anlatabiliyor muyum bilmiyorum. Adam efsane. Ef-Sa-Ne. Bu adam mevkidaşı olan Shanks'a bile velet diyen egoist bir adam. Sen Shanks söz konusuysa bu adamın birilerinden konuşmasını övmesini bekleyebilirsin. Ama egoist birinden bunu beklemezsin. Gerçek hayatta da böyledir bu. Durum bu iken Beyazsakal'ın eften püften bir düellodan efsane olarak bahsetmesi normal bir olay değil. Üstelik -senin gibi bir adam- demesinden Shanks'ın o zaman da güçlü olduğu sonucu çıkıyor.
Mangaka Shanks'tan bahsettiği hemen her yerde Mihawk ya orada oluyor ya da ikisini aynı cümle içinde kullanıyor (Sbs).
Ikisini de iki karakter için (Luffy-Zoro) hedef olarak gösteriyor.
Luffy ve Zoro için bile "aynı güçte savaşçı ruhuna sahip" diyor.
Falan filan.
Tüm bunları iki çaylak dövüşü diye yapmaz mangaka. Bu kadar tesadüf(!) bir araya gelir diyorsan orası ayrı. Ben alenen gösterilen şekilde yorumluyorum. Aksi kendimi zorlamak olur çünkü.