Sonuç olarak Shanks, Mihawk'ın kendisine yara açabilme ihtimali olduğunu belirterek Mihawk'ın seviyesi hakkında bir ip ucu veriyor. Bir yonkou ile Mingo, Kraker gibi adamlar dövüşse yonkou, "bu yarayı ne Flamingo'dan ne de Craker'den aldım" der mi
Ortada anlaşılmayan bir olay var. Bu adamlar daha çaylakken birbirleriyle karşılaşıyorlar. Shanks, Roger'ın gemisindeyken kankası Buggy de övüyor Shanksı kılıç ustalığı konusunda. O zamanların çaylak Mihawkı ile de bu adam karşılaşıyor. Yani kısacası kılıç tokuşturuyorlar ve galip çıkmıyor.
Burada anlaşılmayan ve bilinmeyen 2 olay var.
1- Bu adamlar gerçekten her şeylerini kullanarak mı birbirleriyle dövüşüyorlar? Yoksa gerçek manada Mihawk vs Vista tarzında bir dövüş mü oluyor bu? O tarzda dediğim birbirlerini deneme antreman tarzında bir dövüş mü oluyor?
2- Yoksa gerçek manada tamamen ikisi de her şeylerini kullanarak mı dövüşüyorlar?
Daha sonrasında ise Mihawk en iyi kılıç ustası oluyor. Fakat geçmişte yenemediği bir adam var burası kesin o da Shanks.
Shanks ise öyle bir yükseliyor ki Yonkou oluyor. WB'nin dediği gibi basamakları hızlıca yükseliyor ve WB ile eşitlikte olan bir koltuğa oturup Yeni dünyada hak sahibi oluyor. Denizcilerin bile adam akıllı bir bölge sahibi olamadıkları Yeni dünyada 4 büyük güçten biri oluyor kısaca. Wb bu yüzden diyor
''Basamakları hızlıca tırmandın, Mihawk ile attığınız düello hala dün gibiydi'' diye söyleniyor. Çünkü o zamanlar Shanks çaylaktı ve bu kadar güçlü değildi.
Ben kendim yorumlamak gerekirse olayı tamamen şöyle yorumlarım. Bu adamlar dost, yani bildiğin arkadaşlar. Bunu Mihawk'ın MF de ki hareketlerinden anlayabilirsiniz ne olursa olsun Shanks ile karşı karşıya gelmek istemiyor. Shanks oraya gelince anında orayı terk ediyor. Diğer bir şey ise Mihawk'ın ilk Shanks'ın kamp kurduğu yere gitmesinden anlayabilirsiniz. Bu adamda yüzde 1001 Vivre cardı var. Çünkü öyle bir yere Mihawk'ın gelmesinden ve Shanks'ın orada olduğunu bilmesinden bunu anlayabilirsiniz. Muhtemelen Shanks buna Vivre Cardı verdi ve istediğin zaman gelip benimle kılıç tokuşturabilirsin dedi. Zaten oraya gelir gelmez Shanks'ın
''Düello için mi geldin?'' sorusundan bunu az çok anlayabiliriz. Tabi dediğim gibi bu adamlar arkadaşlar yani aralarında ne olursa olsun gerçek manada bir dövüş olmadığını düşünüyorum. Zaten sonrasında birbirleriyle nasıl takıldıkları da ortada.