Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yonkou olan bir adam o denizde bu kadar zaman ne yapıyordu? Bölgeleri veya müttefikleri bıraksa birileri çökmez mi? 25 yaşında Roger'ın mirasını almak varken hayatın anlamını çözdüm ama ne olacağı belli olmayan çocuğa vereyim demek ne kadar saçma sence? İşin bitmiş olur, çocuğu korumak için güçten düşersin falan ama Shanks bildiğin yonkou istese Roger olur. Hikaye bu yüzden çok saçma. Genelde yaşlanınca adamlar hayatı çözer ve gençlere bırakır. Shanks böyle değil. Hikaye oturmuyor.
One Piece'i bulacak kişinin belli kriterlere sahip olması gerekiyorsa (Her şeyin sesini duymak gibi, D. olmak gibi) o zaman Shanks'ın neden bir arayış içinde olduğu anlaşılır. Ki bu olay çok net aslında. Roger beklenen çocuğun belli özellikleri olduğunu Beyazsakal'a söylemiş. Şapkasını verdiği adama söylemez mi ? Shanks gibi bir adam yoksa ne gezsin Doğu Mavi'de ? Sonra Shanks Ray'e anlatıyor böyle bir çocuk var diye falan. Olay bariz yani. Bu şekilde düşünürsen bunun güçle değil bir arayışla ilgili olduğunu görürsün.
 
Sonuç olarak Shanks, Mihawk'ın kendisine yara açabilme ihtimali olduğunu belirterek Mihawk'ın seviyesi hakkında bir ip ucu veriyor. Bir yonkou ile Mingo, Kraker gibi adamlar dövüşse yonkou, "bu yarayı ne Flamingo'dan ne de Craker'den aldım" der mi :hhh:
Ortada anlaşılmayan bir olay var. Bu adamlar daha çaylakken birbirleriyle karşılaşıyorlar. Shanks, Roger'ın gemisindeyken kankası Buggy de övüyor Shanksı kılıç ustalığı konusunda. O zamanların çaylak Mihawkı ile de bu adam karşılaşıyor. Yani kısacası kılıç tokuşturuyorlar ve galip çıkmıyor.

Burada anlaşılmayan ve bilinmeyen 2 olay var.

1- Bu adamlar gerçekten her şeylerini kullanarak mı birbirleriyle dövüşüyorlar? Yoksa gerçek manada Mihawk vs Vista tarzında bir dövüş mü oluyor bu? O tarzda dediğim birbirlerini deneme antreman tarzında bir dövüş mü oluyor?

2- Yoksa gerçek manada tamamen ikisi de her şeylerini kullanarak mı dövüşüyorlar?

Daha sonrasında ise Mihawk en iyi kılıç ustası oluyor. Fakat geçmişte yenemediği bir adam var burası kesin o da Shanks.

Shanks ise öyle bir yükseliyor ki Yonkou oluyor. WB'nin dediği gibi basamakları hızlıca yükseliyor ve WB ile eşitlikte olan bir koltuğa oturup Yeni dünyada hak sahibi oluyor. Denizcilerin bile adam akıllı bir bölge sahibi olamadıkları Yeni dünyada 4 büyük güçten biri oluyor kısaca. Wb bu yüzden diyor ''Basamakları hızlıca tırmandın, Mihawk ile attığınız düello hala dün gibiydi'' diye söyleniyor. Çünkü o zamanlar Shanks çaylaktı ve bu kadar güçlü değildi.

Ben kendim yorumlamak gerekirse olayı tamamen şöyle yorumlarım. Bu adamlar dost, yani bildiğin arkadaşlar. Bunu Mihawk'ın MF de ki hareketlerinden anlayabilirsiniz ne olursa olsun Shanks ile karşı karşıya gelmek istemiyor. Shanks oraya gelince anında orayı terk ediyor. Diğer bir şey ise Mihawk'ın ilk Shanks'ın kamp kurduğu yere gitmesinden anlayabilirsiniz. Bu adamda yüzde 1001 Vivre cardı var. Çünkü öyle bir yere Mihawk'ın gelmesinden ve Shanks'ın orada olduğunu bilmesinden bunu anlayabilirsiniz. Muhtemelen Shanks buna Vivre Cardı verdi ve istediğin zaman gelip benimle kılıç tokuşturabilirsin dedi. Zaten oraya gelir gelmez Shanks'ın ''Düello için mi geldin?'' sorusundan bunu az çok anlayabiliriz. Tabi dediğim gibi bu adamlar arkadaşlar yani aralarında ne olursa olsun gerçek manada bir dövüş olmadığını düşünüyorum. Zaten sonrasında birbirleriyle nasıl takıldıkları da ortada.
 
Mihawkta haki yok.
O dönemde yoktu evet, olsa ne olacaktı sanki, Crocodile'ı kesemedikten, Jozu'yu kesemedikten sonra yemişim ben öyle Haki'yi.

Haki seviyesi düşük, net.

Bizde şöyle diyelim o zaman, Mihawk Vista'yı öbür bölüm yener. Mihawk Crocodile'ı öbür bölüm yener. O dönem Mihawk sever arkadaşlarımız da böyle diyorlardı, ama hiçbir şey olmadı.

@Erkan12

Yorumlarının içi fındık kabuğunu bile doldurmadığından okuma zahmetine girmiyorum. Cevaplama zahmetine hiç girmem. Yorumlarını okuyacağım gün, yıllardır söylediğin türküleri sana yutturmak için malzeme toplayacağım gündür :) Sen bana malzeme verip zorlama yorumlar ve çıkarımlar üretmeye devam et sadece :flaugh:

:byee:
Yorumlarımı okumuyorsan neden ismimi alıntılayarak kişisel olarak sataşma zahmetine giriyorsun ? Ben sana alıntı falan yapmamışım mesela, ortaya bir mesaj atmışım, madem okumuyorsun neden rahatsız olup bu mesajı yazıyorsun. Nasıl komik bir mantığın olduğunu her konuda belli ediyorsun. Bu sebeple Mihawk ve Zoro sever arkadaşlarımız beni hiç yanıltmıyorlar.
 
Wb bu yüzden diyor ''Basamakları hızlıca tırmandın, Mihawk ile attığınız düello hala dün gibiydi'' diye söyleniyor.
Özellikle mi çarpıtmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum ki, bir insan okuduğunu bu kadar yanlış anlayamaz. BeyazSakal'ın dediği şu;
"o zamanlar(22 yıl önce) Roger'ın gemisinde miçoydun, ama basamakları hızlı tırmandın".

Mihawk ile yaptığı düello sonraki sayfada, araya Buggy muhabbeti falan girdikten sonra oluyor, hızlı tırmanma kısmıyla ilişkilendirilebilecek bir yanı yok o lafların..

http://mangaspoil.com/manga/one-piece/434
 
Havalı dediğine göre şöyle bir açıklama da yapabilir ileride.

Oda : Biliyorsunuz ben shichibukaileri bir oyundan alarak mangaya uyarladım.Oyun çok iyiydi sıklıkla oynardım ve hep Mihawk'ı alırdım.

:gamyon:
 
Ya yalan o 5 yıl Yonkou muhabbeti inanmayın.

Teach o zaman planlanmadı mı? Bu adam nasıl Yonkou oldu senaryoda gördük.
4 imprator var peki Ace ölmek üzere tasarlanmadı mı?

Nasıl sığdıracaktı onca şeyi 5 yıla.

Sırf laf o muhabet. Her sene çıkıp serinin yüzde 60'ı bitti demesi gibi.
 
Ya yalan o 5 yıl Yonkou muhabbeti inanmayın.

Teach o zaman planlanması mı? Bu adam nasıl Yonkou oldu senaryoda gördük.
4 imprator var peki Ace ölmek üzere tasarlanmadı mı?

Nasıl sığdıracaktı onca şeyi 5 yıla.

Sırf laf o muhabet. Her sene çıkıp serinin yüzde 60'ı bitti demesi gibi.
Seri tutmasa öyle yapardı bence bende pek inanmıyorum.One piece sıradan bir manga olarak değer görse başladık bitirelim hesabı öyle işlerdi herhalde konuyu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 17)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık