Yahu kadınlar zaten fiziksel yapı olarak erkeklerden daha güçsüzler, bu kişisel olarak yorumlanacak bir şey değil, bilimsel gerçek. OP'de bu yapısal gerçekliğe sadık kalıyor, seride genel olarak savaşçıların ve güçlü karakterlerin erkek olmasından bunu görüyoruz. Benim tartıştığım nokta bu gerçeklik değil. Sen bir karakter üzerinden durumu spesifikleştirip, "düşük seviye" kalıbını kullanarak küçümseyici bir unsur haline getiriyorsun olayı. Zoro'da böyle bir durum yok. Nedenini de belirttim. Kuina'da kadınların yapı olarak erkeklerden güçsüz olduğunu kabul ediyor zaten. Fakat Kuina'nın bu neden yüzünden hiçbir zaman Dünyanın En İyi Kılıç Ustası olamayacağı inancı toplumun genel olarak kadınları düşük seviyede bulduğu görüşü ve bunu başaramayacaklarından kaynaklı bir durum. Zoro bunu yadırgıyor çünkü öyle düşünmüyor. Akabinde ikimizden birisi en iyisi olana kadar savaşalım diyor zaten.Aklıma Shanks ile Luffy'nin başlardaki farklı korsan anlayışları geldi. Luffy sonradan Shanks gibi olmuştu Bellamy karşısında. O kadar da Shanks'a ders veriyordu böyle korsan mı olur diye ama kendisini kurtarmak için kolunu feda eden Shanks'tan çok etkilenmişti ki bakış açısı şekillendi. Aynı şok Zoro'yu da değiştirmiş Luffy gibi zaman içinde şekillendirmiş. Bir erkek ve yine de bana yeniliyor diyordu Kuina. Zoro'yu son kez yendikten sonra bile ileride fiziksel olarak benden güçlü olacaksın, hatta dojodaki diğer erkekleri de katıyordu bunu söylerken. Size yetişebilmem mümkün değil, keşke ben de erkek olsaydım... Ölümünün ardından Zoro senin yerine de güçlü olacağım, ikimiz için dünyanın en iyisi olacağım falan diyordu. Kuina ya duyduğu saygı başka ama kadınlara şu anki davranışlarında ben saygı görmüyorum.[/SPOILER]
Sıkıldım bu Zoro'dan be.
Kadınları yapı olarak güçsüz olarak görmek ile düşük seviyede bulmak arasında fark var. Bir kadın, kadınlığın getirdiği dezavantaja sahip olsa da kendini geliştirerek güçlü hale gelebilir. Ve Kuina'da olduğu gibi karşı cinsinden üstün veya denk bir duruma da gelebilir. Kadınları düşük seviyede gören bakış açısı bunu kabul etmez, kadınlar hiçbir zaman çok güçlü veya rakip olmaya değer bir seviyeye gelemeyeceğini iddia eder. Bu bakış açısının altında bu yatar. Zoro'da böyle bir şey söz konusu değil diyorum. Nasıl Luffy, Shanks'ten etkilendiği bakış açısını şu yaşına değin karakterine yedirmiş bir şekilde yansıtıyorsa, Zoro içinde Kuina'nın etkisinde kaldığı bu durum karakterinde günümüze kadar geçerliliğini koruyan, Zoro'yu Zoro yapan bir unsur. Diyeceklerim bu kadar.
Son düzenleme: