Şimdi Zoro kafesi neden kesmedi, ya da denemedi ? Kurgu gereği Luffy'nin kafesi indirmesi gerekiyordu diyorsun gerekçe olarak. Bu geçerli bir gerekçe değil zira olan her şey kurgu zaten. Zoro kafesi keser insanlar tahliye edilirdi, Luffy yenince gene kahraman olurdu. Kurgu içinde açıklarsak denememesinin sebebi kesemeyeceğini bilmesidir, işimize geldiği yerde senaryoya uysun diyemeyiz. Öyle diyorsak senaryo gereği Luffy bayıldı handikapı göstermek için diyen adama ne cevap vereceğiz. Her şeye senaryo gereği diye bahane mi uyduracağız, işmize gelmiyorsa.
10 bölüm önce 9 dağ 8 deniz diyordu, demek ki kafes 10 dağ 9 denizde, 10 dağ 9 denizde olduğundan kesemeyeceğini biliyir ve itiyor bu adam.
Kafeste haki mi vardı ? Bunada ihtimal %50 demişsin. Olma ihtimalini yaratan şey Fuji'nin ve Zoro'nun kesemeyi denemek yerine ittirmeleri ve Smoker'a telle vurabilmesi. Şimdi Smoker'a telle vuruken haki basması kafeste haki olma ihtimalini artıran bir durum değil sadece yeri gelince tele hali basıyor bu adam bunu anlıyoruz. Diğer meseleye gelirsek. Fuji meteor indiriyor tel bana mısın demiyor. Ne yamulma ne çizik, bu sahnenin kafesin sağlamlığını göstermek için çizildiği bariz. Haki bastığmasına gerek olmadığına dair de bir ipucu aynı zamanda. O yüzden %50 ihtimal olmuyor hakili olup olmaması, %50'den çok daha az oluyor bana kalırsa.
Koskoca kafese haki bastırıp bunu göstermemesinin bir mantığı da yok bana kalırsa Dofy'nin gücüne miss gibi vurgu yapardı bakın adam ne kadar büyük yere haki basıyor diye, adam full beden haki yaptırdığında baya güçlü diyen insanlarız sonuçta. Böyle bir olay tasarlasa bunu gözümüze sokardı mangaka. Bu da kurguyla açıklamaya kurguyla cevap olsun.
Kurgu sebebi ittirdiler diye cevap vereceksen tartışmayı uzatmaya gerek yok. Ben hakisizdi diyorum sen hakili. Mangadan kanıt göstereceksen dinlerim aksi takdirde ikimizde yorulacağız çünkü.