Yukarıdaki mesajda konsepti de konsepti Neden ittirmek olduğunu da açıkladım. Oradan bakabilirsin.Yoo okudum. Zoro kesmeyi denemedi diyorsun, bunu göstermedi denemiş olabilir ile olmaz bu işler diyorsun sonrada. Sonra da kafedte haki olabilir diyorsun. Kafeste hakiyide göstermemiş. Kese bilse keserdi ittirmesinin bir mantığı yok. İttiriyorsa kesemeyecekki ittiriyor. Adam da buradan belki denemiştir diyor. Mangadan çıkarımı bu. Sen de Smoker'ı logia formunda kesti, öyleyse kafeste haki olabilir diyorsun. İkisi de çıkarım, ikisi de gösterilmemiş. Sen ilkine böyle olduysalarla olmaz deyip, böyle olmuş olabilir diyorsun. Çelişki oluyor bu da bence.
Kafeste haki olması konusu %50 ihtimal. Bunda bir sıkıntı olmamalı zaten ?
Zoro meselesi ise.. Kesmeyi denemedi demek kesmeyi denedi demekten daha sağlıklı bir yorumlama olduğu için ortada çelişkiye düştüğüm bir konu olmuyor. Çünkü sen 10 bölüm önce bilmem şu denizde, şu dağda kesemeyeceğim bir şey yoktur dedirttiğin adama kafesi kesmeye çalıştığı bir sahne çizmiyorsan bunun adı ya saçmalık ya da kurgudur. Bu ikili birbirine çoğu zaman benzer zaten. Zoro'nun kafesi kesmeye calışmaması ya da bu yönde bir sahne olmamasını senaryo ile açıkladım. Ki baktığın zaman senaryo olarak bahsettiğim kısımlarda mangaya ters bir olay olmaması @Millennium Wizard'ın, Zoro kafesi kesmeyi denemiş de olabilir önermesinden daha mantıklı. (Bu mantık manga sahnesi ve senaryo ile kolayca tasdik edilebilir) Öte yandan bunun Zoro tarafından da geçerli bir sebebinin olması kesmeyi denememiş olması ihtimalini daha da artırıyor.
Sonuç olarak kafeste haki olma ihtimali %50 iken Zoro'nun kafesi kesmeyi denemiş olma ihtimali hem manga sahnesine hem senaryoya hem de Zoro'yu kapsayan haklı gerekçeye (gücünün saklanması) dayanarak %50'nin çok altına indiği için verilen ihtimal değerleri göz önüne alındığında çelişki oluşturacak bir durum olmuyor. Zira önerilerden biri kuvvetli iken diğeri son derece zayıf.