Ben ünvanının gücüne dair bir bilgi verdiğini dile getiriyorum. Güçsüz dediğinizi söylemiyorum ki. Ünvanından yola çıkarak gücü hakkında ki varsayımı mı yazdım önceki mesajda da. Bir yol göstericiliği var yani ünvanının bu konuda.Olayı yanlış anladığını düşünüyorum. Kimse güçsüz demedi zaten. Bugün buggy kalkıp devrim ordusu kursa kimse ona bu ismi takmaz. Bir şeyler başarmak gerekir. Başarmak için de güç gerekir. Peki neyi başarıyoruz burada? Daha önceden deneyen olmamış mı diyorsun bana kalırsa olmamış. Senin düşüncenin aksine insanlar bir kez başarısızlık yaşadıkları takdirde tekrar etmeye korkarlar. Ohara ya olanlar ortada. Sivil dahi bırakmadılar. Fisher tiger örneği bir baskını mesela. Anlık bir başkaldırı. Uzun yıllara yayılan planlı bir şey değil. Canına tak ediyor ve yapıyor. Oysa dragon un bulunduğu yer bile belli değildi daha düne kadar. Olayı yalnızca güce indirmek doğru olmadığı gibi salt düşünceye indirgemek de doğru değil. Düşünceyi harekete geçirebilmek etrafında insanları toplayabilmek için de güç gerekir. Kaldı ki kalburüstü kişilerden dragon u gören gücüne tanıklık eden biri var mı varsa ne kadar var bilmiyoruz. Burada gücü olduğu düşüncesi her şeyden önce olasılıktır. Bu kadar şeyi güç olmadan yapamazdan gelir. Oysa barındırdığı tehdit ortadadır. Özgürlüğüne kavuşmuş onlarca ülke vardır en nihayetinde
Gücüne tanıklık etme konusunda tam emin değilim ama Sakazuki bilgi sahibi gibiydi MF'de.