1- Editörlerden değil E.Oda'dan olduğunu kim söyledi.
2- Adamın mangadaki ünvanına mı bakacağız bu ''volume bilgisi'' dediğin yere mi bakacağız bir karar verelim. Bunu mangada söylemek varken burada farklı bir şey söylemek ne demek oluyor.
http://onepiece.wikia.com/wiki/Dracule_Mihawk
Wikia'da ki tanıtım, ben yazmadım. Adamlar yazmış. Mangada ne yazmışlarsa aynını yazmışlar ''greatest swordsman'' ...
Mangada herhalde en az 15-20 defa ''greatest'' swordsman denmiş. Senin gösterdiğin yer bir tane ve kimin yazdığı belli değil. Üstelik manga içerisinde geçen bir şey de değil. Hangisine inanacağız bence burası çok açık. Gerçi sen ''shoulder-to-shoulder'' deyimini bile kabul etmeyip, benim söylediğim şeye inanmadın üstelik ingilizce olarak açıklama yapan diğer çevirmenlere de inanmadın. Haliyle senin aşırı taraflı olduğun bu konuda bariz bir şey, bu sebepten sen orada yazana inanacaksın mangada 30 defa ''greatest'' olarak söylenen şeye değil.
Ha birde ek olarak işine gelen kısmı almışsın, mesela seni bildiğim için bu kısmı paylaşmamana şaşırmadım.
Beyazsakal'a dünyanın en güçlü korsanı denmiş. Haliyle Kaido bir korsan, Mihawk bir korsan. Şimdi Mihawk sana göre ''most powerful'' yani Shanks'tan bile güçlü. O vakit Beyazsakal > Mihawk > Shanks gibi saçma sapan bir denklem ortaya çıkıyor. Mihawk Beyazsakal ile arada fark var diyor, Vista ile çarpışıyor. Shanks Vista falan dinlemiyor Beyazsakal ile göğü yarıyor. Garp ondan önce zaten demiş bu diğer 3 korsan Beyazsakal kadar güçlü aynı seviyede diye. Mihawk Shanks'tan güçlüyse ama Beyazsakal'dan güçsüzse arada neden fark oluyor da Mihawk bunu ölçmeye kalkıyor, Shanks Beyazsakal ile aynı seviyede değil miydi. Çık bakalım işin içinden çıkabiliyorsan.
Mihawk'ı en yetenekli değil, bu şekilde mangada geçmeyen bilgilerle Shanks'tan güçlü ilan etmek komiktir. Adam kılıç konusunda en yetenekli, en iyisi işte. En güçlüsü değil.
Son düzenleme: