İlk söylediğin daha olası. Çünkü senin bahsettiğin anlamda haki olması şart oluyor. Ama orada hakinin seviyesi bu anlamda da dolaylı olarak ulaşabileceği sertlik kastedilmiş olabilir ki böyle daha mantıklı. Yoksa Tashigi'de haki kullanıyor.
Zoro'nun ya da Amiral'in kesmeye çalıştığını görmedik. Kesip kesemeyeceklerini bilmiyoruz.
Dof'un telleri zaten baya sert. Bir çelikten daha serttir. Bu sertliğin bir elmasa eşdeğer olup olmadığını bilmiyorum. Ama fabrikayı sürüklemesi tamamen Fabrika ile aynı sertlikte olduğunu göstermez. Zira ona yakın bir sertlikte olsa bile zemin toprak olduğu için zemin sağlam olmadığı için gerekli direnç olmadığı için kafes fabrikayı sürüklemiştir.
Zoro'nun söylediği şey yanlış anlaşılıyor. Zoro karşısında koka basmış bir adama diyor bunu. Hakin benden yüksek değilse seni direk ezerim diyor. Çünkü Zoro direk haki gücüyle bile savunmasını aşabileceğini söylemiş oluyor. Ama Zoro'dan hakisi yüksek olsa bile Zoro'nun kesme ihtimali hala daha var. Çünkü haki savunması illaki haki ile aşılacak diye bir şey yok.
Öyle olsa haki kullanmayı bilmeyen Luffy Yılan Kardeşlerin savunmasını aşamazdı. Ya da Bellamy Luffy'nin koka savunmasını aşamazdı. Bunun başka etkenleri de var.
Zoro orda en azından hakin benden yüksek olmalı ki böyle karşı rahat bir savunmayla çıkabilesin. Aksi halde seni doğrarıma getirmiş mevzuyu.
Şu ana kadar gördüğümüz koka kullanımı hep sertleştirmeyle alakalı. Bu noktada Tashigi'nin koka basılı kılıcı Dof'un tellerinden sert olacak diye bir şey yok. Bunun ayrımını yaparsan daha rahat anlarsın konuyu bence.
Bak hadi Fuji için bahane buldunuz yardım etmek istemiyordu hükümetin foyasını ortaya çıkarmak istiyordu diye.Hani bana göre öyle değil ama bir neden diyelim.Zoro'nun ne nedeni var.Yahu adam 2 kılıçla kafesin tellerini hedef almış uğraşıyor nasıl oluyor da kesmeye çalışmadı diyebiliyorsun.İnsan hayret ediyor sinirleniyorum gerçekten.Böyle bariz olan birşeyi inkar ettiğinizde sinirleniyorum.Adamın üzerine kafes yürüyor.Kafesi kesip buna bir son verebilecekken niye durdurmaya çalışsın niye ittirmeye çalışsın.Kılıcıyla temas ettiğine göre yakın mesafeden o pound saldırılarıyla çok rahat kesebilir kesilebilecek olsa.Ancak yapamadığına göre demekki tek çareyi durdurmak olarak görmüş.Mangakayı mı salak yerine koyuyorsun Zoroyu mu yoksa beni mi anlamadım cidden.
Zoro pica karşısında bunu koka için söylüyor.Koka = Sertlik demek.Elmasa kadar yolu var yani sertlik açısından.Haliyle zoronun haki bastığı kılıcından daha sertse hakisi yüksek olduğu ve kokaya dönüştüğü için kesemem diyor Zoro.Kokayı daha fazla kuvvet uygulayıp kesebilirsin ama daha az sert olan birşeyle istediğin kuvveti uygula kesemezsin.Zoro net konuşmuş birazdan açıp sayfayı tekrar bakacağım.
Luffynin kardeşlere yaptığıyla bu farklı.Luffy kokayı kesmeye çalışmadı koka gibi sert birşeyi kesmeye çalışsa o da tıkanırdı.İstediği kadar güç uygulasın.Elmas niye kesilemiyor sence ? Çok sert olduğu için.Senin kesmek için kullanacağın her türlü materyalden daha sert olduğu için.Yani Kaido dahil eğer kılıç ustası olsa ve bütün kuvvetiyle savursa elması kesemez.Ama yumruklarla birşeyler yapabilir.Arada fark var.
Koka konusunda kesme ve darbe etkisi bambaşka şeyler.Tamamen bununla alakalı.Hakin azsa daha fazla hakisi olan koka yapmış birini kesemiyorsun.Aşabilirsin bir şekilde belki ama keserek yapamazsın o aşma olayını öyle bir fark varken kesemezsin.Zoro bu konuya dikkat çekti.