Gladiyatör de kılıç kullanabilir ama samuray farklı bir olay. Shanks ve Ray bana kalırsa gladiyatör olan adamlar. Üst düzey dövüşçü+üst düzey kılıç ustası. Mihawk ise en üst düzey kılıç ustası ama dövüşçü kısmında pek iyi değil.
Shanks-Ray gibi adamlar bir yandan kılıcı ile bloklarken diğer yandan tepik atabilir. Ama bu Mihawk'ta çok görebileceğimiz bir şey değil. Dof'u da düşünebilirsiniz adamda ip meyvesi vardı ama fırsat buldu mu sağlam tekmeler de atıyordu. Savaşçı-samuray ayrımı diyebiliriz.
Ha bu hep böyle midir bilmem. Belki Shanks'ın da her şeyi kılıç idi ama kolu koptuktan sonra daha komplike savaşmaya başladı. Ama bir gerçek varsa Mihawk, en güçlü yonkolardan birisinden daha güçlü değildir diye düşünüyorum.
Shanks'tan net güçlü adam varken, ne bok yemeye en unvanı Kaido'da? Hadi WB, Roger ile eşit dövüşmek gibi daha büyük bir iş yapmıştı. Kaido ne yaptı? Shanks'tan güçlü olduğu tescilli olan adamdan daha büyük ne yaptı?
Yani bana kalırsa Mihawk'ın unvanından sağlıklı bir sonuca varmak zor.
Ağırlık desen ağırlığı da pek yok. Amiraller de tek takılıyor sayılır. Koramiraller malum çöp. Ama gene de korku salan adamlar. Akainu'yu görünce topuk yapan Teach tayfası gözümün önüne geliyor. Sonra da Mihawk'ı tutan Vista. Teach, Mihawk'ı görse mümkünatı yok kaçmazdı gibime geliyor. Kaido, WB gibi adamlar da keza, tek takılsalar gene de korku salarlar. Ama Mihawk söz konusu olunca tayfa yok oluyor. Halbuki bu bir bahaneden ibaret.
Ama öte yandan da en güçlü shichi çıkacağını düşünüyorum ve Dof böyle ise bu adam amiral eder diye düşünüyorum. Bir de Shanks sonradan geçmiş olsun bile tur mu bindirdi? Fark çok fazla açılmamıştır diye düşünüyorum. Yani bu karakter konusunda bir gariplik var. Sağlıklı yorumlamak çok zor. Ne idüğü belirsiz bir zat. Görünene göre yorumlarsan başka, beklenti oluşturacak durumlara bakıp yorumlardan başka sonuç çıkar. Bu kadar tartışılması çok doğal aslında. Mangaka ne olduğunu göstermeden aradan çıkarmasa bari