Babası iÇin evet abileri için +80 bana kalırsa.Babasi sonuna kadar haketti abiside haketti ama -20yi sempatikligine veriyorum.Herhangi bir sebep yaptıklarını meşru saymamız için yeterli olabilir mi?
Babası iÇin evet abileri için +80 bana kalırsa.Babasi sonuna kadar haketti abiside haketti ama -20yi sempatikligine veriyorum.Herhangi bir sebep yaptıklarını meşru saymamız için yeterli olabilir mi?
Farklı düşünüyoruz.Babası iÇin evet abileri için +80 bana kalırsa.Babasi sonuna kadar haketti abiside haketti ama -20yi sempatikligine veriyorum.
Babası verdiği fevri ve hayalperest kararlarla aileyi bir çıkmaza sürükledi ve büyük bir trajediye sebep verdi.Yani mangalar için ölmeyi haketti.Kardeşi ise ona ihanet etti.Buda öldürmesi için yeterli bir sebep.Ama etikmidir hayır değildir.Ama haketti yani.Farklı düşünüyoruz.
Bence babası haketmedi. Kimse babası yüzünden zor durumlara düşüyor diye babasını öldürmeyi kendine hak görmesin. Babam zamanında çalışmamış şimdi fakiriz zor durumdayız babamızı öldürelim o zaman ? Adamın kötü bir alışkanlığı yok. Çok güzel bir davranışta bulunuyor. Çevredeki insanların kötü olması onun suçu mu ? İnsan ne olarak doğacağını seçemez. Bu adamda doğduğu şey olmak istemiyor. Belki çocuklarım şımarık olmasın. Hayatı anlasın sorumluluk sahibi olsun istedi. Suç babasında değil kendilerini öldürmeye çalışanlarda.Babası verdiği fevri ve hayalperest kararlarla aileyi bir çıkmaza sürükledi ve büyük bir trajediye sebep verdi.Yani mangalar için ölmeyi haketti.Kardeşi ise ona ihanet etti.Buda öldürmesi için yeterli bir sebep.Ama etikmidir hayır değildir.Ama haketti yani.
Yüzeysel bakma ve olaya doffyin bir çocuğun bakış açısından bak.Bence babası haketmedi. Kimse babası yüzünden zor durumlara düşüyor diye babasını öldürmeyi kendine hak görmesin. Babam zamanında çalışmamış şimdi fakiriz zor durumdayız babamızı öldürelim o zaman ? Adamın kötü bir alışkanlığı yok. Çok güzel bir davranışta bulunuyor. Çevredeki insanların kötü olması onun suçu mu ? İnsan ne olarak doğacağını seçemez. Bu adamda doğduğu şey olmak istemiyor. Belki çocuklarım şımarık olmasın. Hayatı anlasın sorumluluk sahibi olsun istedi. Suç babasında değil kendilerini öldürmeye çalışanlarda.
Küsüratlar hep aynı kalıyor. Zoro -> 20 Sanji -> 7 Nami -> 6 Franky -> 4 Brook ->3 filan. Luffy Usopp ve Robin 0.Orojacksonda bir teori okudum. Tayfa ödülleriyle alakalı. Aslında chopper harici tayfa ödüllerinin hep birbirini tamamladığını söylüyor.
Örn:
EL olaylarından sonra
Luffy (300 M) + Zoro (120 M) + Robin (80 M) + Sanji (77 M) + Franky (44 M) + Sogeking (30 M) + Nami (16 M) + Chopper (50) = 667 000 050
Ardından 33 M ödüllü brook katılınca tayfa 700 M beri oluyor.
Dressrosa sonrası
Luffy (500 M) + Zoro (320 M) + Usopp (200 M) + Sanji (177 M) + Robin (130 M) + Franky (94 M) + Brook (83 M) + Nami (66 M) + Chopper (100) = 1 570 000 100
Jinbei'nin 430 olması halinde tayfa ödülünün 2M beriye tamamlanacağından falan bahsetmiş, pedroyu falan da eklemiş ve ilerisi için kendince çıkarımlar yapmış.
https://orojackson.com/one-piece-theories-and-speculations/straw-hat-pirates-bounties-system.1604/