Öyle milyonda bir kişiler çıkabiliyor o iradede olan ve D. olmayan isimler.Wb gibi mesela.Ancak 15 tane D. varsa en az 10 tanesi irade konusunda zirve oluyor % çok fazla yani.Ayrıca Zoro belki bir D. çıkacak bunu biliyormuyuz hayır.Geçmişi hiç belli değil.
Luffy konusuna katılıyorum.Ailesi çok güçlü olduğu için temeli çok sağlam genetik olarak ve yatkınlığı var.Üzerine çalışma da eklenince dedesinden farkı kalmadı ileride de rahat geçer geçmediyse bile.
Ben Lucci dövüşündeki son vuruşlara şunun da etkisi olduğunu söyledim sadece.Ace'in aktarılan irade muhabbeti gibi olan beklenen seçilmiş D. iradesi.Bu irade de genetik yollar dışında bir şekilde luffye geçmiş.Nasıl Shirahoshi genetik olarak antik silah olmadıysa bu durum da bu şekilde.Luffynin mucizeleri başarmasında büyük payı var.İleride bu mevzu antik silah çıkmasa bile bence antik silahlardan çok farklı sayılmaz.
Daha bu meseleyi birkaç gün önce tartıştık, orada çeviri hatası var. Cnet128 ve resmi çeviriye göre Ace'den aktarılan irade falan demiyor orada Marco, tamamen o çevirmenin uydurduğu bir saçmalık.
Biz güçlü "D."leri görüyoruz çünkü savaş alanında güçlüleri var, köyünde çiftçilik yapan "D."leri görecek halimiz yok. Kaido'nun sülalesi ne kadar güçlü, baksana Kaido ne kadar güçlü! Demek kadar saçma bir şey bu. Flashblackler ile Law'ın ailesini gördük, bildiğin gariban insanlar.
Ryuuma yaşadığı dönemde Dünyanın En Büyük Savaşçı Ruhu ve "Kral" ünvanına sahip, o da mı "D."?
WB Teach'i görünce sen gerçek bir "D." değilsin ayağı çekiyor, ardından da "Kanlarını akıtsanız da, çocuklarını katletseniz de bu ateş sönmez, bir gün biri çıkar ve bayrağı taşır" diyor. Yani "D." metaforuna uymak için kan yoluyla "D." olmaya gerek yok. Tamamen irade meselesi.
Bence -evet bence- zamanında bu iradeye sahip insanlar bu "D." ünvanını almış klanlardır. Tabii ki çocuklarına da bu kültürü miras bırakmışlardır fakat bu demek değil ki her "D." bu iradeye sahip veyahut illaki bu iradeye sahip olmak için "D." olmaya gerek var.
Şahsen, Luffy'nin potansiyeline en yakın gördüğüm 3'lünün hiç biri "D." değil. Bu üçlü ayrı ayrı olarak nasıl bir hayvani iradeye sahip olduklarını savaş alanında ortaya koymuşlardır
1-Aisa: Diğer prenseslerin aksine delikanlı gibi Enel'e karşı gelmiştir, "Luffy abi beni kurtar ;(" çekmemiştir.
2-Coby: Adam o cibiliyetsizliğiyle Akainu'ya kafa attı yahu! Ardından Şanks "İyi işti genç denizci, iyi veya kötü bu birkaç saniyelik cesaretin dünyanın kaderini derinden etkileyecek!" diyor. Coby de mi "D." ?
3-Zoro: Zaten tartışıyoruz bu arkadaşı...