Öncelikle Wb nin yaşlılığını handikap almıyorum.İçmeseymiş boyum kadar sakeleri.Kalbine kılıç saplanması tamamen kendi veya tayfasının aptallığı ama onu sayarım handikap diye.Ne kadar Wb sen kimsin ki senin soktuğun kılıç ne olsun tarzında bir cevap vermiş olmasına rağmen.Şu mesajı yazdın mı yav gerçekten ? Ben inanamıyorum da teyit edelim istersen. Ya da gecenin geç saatlerine denk gelmesine mi verelim ne yapalım ?
Wb ve tayfasının durumunu göz önünde bulundurmayıp Kizaru terlemedi, şu olmadı bu olmadı demek bir amiralin tek başına yonkou inine girip "amiral hiçbir varlık gösteremedim" demekle aynı şey.
MF gibi basit bir arcı, basit bir olay örgüsünü anlamakta bu kadar zorlanmanıza şaşırıyorum gerçekten. Halbuki ters bir mantık kurabilseniz (Neden kuramadığınızı da anlamak mümkün değil) herşey ortada. Dur sana yardımcı olayım. Zor geliyor belli ki
1- Garp ve Sengoku'nun böğrüne 4 metre kılıç sokalım.
2- Yine Garp ve Sengoku kalp krizleri geçirip kan kusuyor olsunlar.
3- Denizciler bir yonkounun, diyelim ki Kaido'nun mekanında olsun ve sayı üstünlüğü korsanlarda olsun.
4- Thatch'e karşılık olarak Kizaru ölmüş, Ace'e karşılık olarak da Kuzan esir düşmüş, Jozu'ya karşılık olarak da Akainu'nun kolu gitmiş olsun (nasıl, çok güzel dimi)
5- Savaşın sonlarına doğru biri çıksın gelsin tayfasıyla birlikte Garp'ı öldürsün.
6- Tabi ki Wb de sağlıklı olsun
Ha bir de bu senaryonun üzerine savaşın bitiminde başka bir yonkou gelecek, denizciler de hala savaşmaktan çekinmeyecek öyle mi ?
Shicileri saymıyorum bile!
Tüm yazdıklarım Wb ve tayfasının tam aksi. Hadi Thatch olayı daha çok Bb'yle bağlantılı olduğu için Kizaru ölmüş olmasın. Cömert olayım yine de
Elinde esir düşmüş bir amiral, tek kolu olmayan başka bir amiral, ölü Garp ve kalp krizi geçiren bir Sengoku ile sağlam olan bir amiral var. Karşında da sağlıklı bir Wb (Zaten sadece bununla denizciler çok seyini kaybetti bile) ve hiçbir handikapı olmayan tayfası, 100 bin müttefiği var. Şimdi bir savaş olsun bakalım. Ya da aynen bu şartlarda bir anket açalım bakalım ne oluyor ? Ne kadar mantıksız birşeyi savunduğunu anlamana yardımcı oldu mu bunlar bilmiyorum. Yardım edemediysem de Allah yardım etsin. Olay benden çıkmıştır artık
Olay örgüsünü neden tersten kuruyorsun ki ? Denizciler net daha güçlü idi Wb den.Ace olsa Yamili Teach olsa Thatch olsa kazanabileceklerini mi ima ediyorsun ? Wb en güçlü adam ve en güçlü tayfaya sahipti.Ne şenkste ne de Kaidoda öyle bir tayfa ve müttefikler zinciri göremeyiz.Bunlar benim düşüncem.Wb değil de şenks girse oraya Denizciler ayak oyunu bile yapmaz.Çünkü gura gura no mi yok karşıda.Bütün planlar gura gurayi bastirmak için yapıldı fark ettiysen.
Wb farklı.Şenks gelince akagami Wb gelince methiyeler şiirler şarkılar.Fark belli işte.