Şunu anlaman gerek öncelikle. Shanks sana göre, bana göre kılıç ustası değil. Mangakanın da belirttiği ve her fırsatta gösterdiği üzere, Shanks ''kılıç ustalığı en üst seviyede'' olan bir KILIÇ USTASIdır. Ek olarak;Bence anlamamak için kendini kasıyorsun. Shanks bir kılıç kullanıcısı diyorum senin mantığına göre. Fakat aşırı iyi bir kullanıcı.
Sırf gücü kılıçsa zaten bu adam Mihawkın gerisinde olur mantıken. Senden sadece tek bir şey istiyorum. mfde Mihawkın yerine Shanksi koy. vista ile croco ile vakit harcarmıydı sence? tekler geçerdi.
Anlaman için bir örnek daha veriyim. Crackerı düşün. Adamdan kılıcı çıkar gücü 10sa 9 olur. Ki adam bildiğin kılıç ustası kullanıcı değil.Shankste işte aynı Cracker gibi. kılıcı çıkarırsan gücü 10sa 9 olur. Mihawkın gücü ise 8 diyelim. kılıcı çıkar 2 olur.
http://www.korsanfan.com/konu/mihawkın-seviyesi-hakkında.4626/page-97#post-561200
belirtilen linkte Shanks'ın süs olsun diye taşınmadığına dikkat çekmek adına 20 yıldan fazla bir süredir kılıç taşıdığına dikkat çekilmiş. Hala sana göre, senin mantığına göre kılıç ustası muhabbeti yapacaksan işi hiç uzatmayalım
Her eline kılıç alan kılıç ustası mıdır ? Meyvesi kılıcından daha çok ön plana çıkıyorsa bu kişi kılıç ustası değildir. 11 saat boyunca kılıcıyla değil meyvesiyle dövüşen bir adam da kılıç ustası değildir. Buna göre Kraker'in ne Law'dan ne de Fujitora'dan farkı vardır.
Kılıç ustası dediğin adamlar; Ryuma, Mihawk, Shanks, Rayleigh, Zoro, Vista, Shiryu gibi adamlardır. Ve üst düzey kılıç ustaları isimli birer meito'ya sahip oldukları için değil, ruh güçleriyle, hakileriyle, fiziksel güçleriyle ön plana çıktıkları için üst düzey adamlar olmuştur. Op evreninde güç unsurları belli. Bu güç unsurları herkes için geçerli olduğundan kılıç ustaları sadece şunlarda iyi olabilir ya da şunlarda ancak şu kadar iyi olabilir gibi kişisel yargılarla değerlendirilmemelidir. Aksi halde yanlı ve eksik değerlendirilmiş olurlar.