Sertliğin koparmayla alakasını çözemedim. Birinin gücü yetiyor diğerinin yetmiyor işte.Alakası yok. O ipler de bizimkilerin kılıçlarını kesemiyordu hatırlatırım. Yanlış çıkarım yapıyorsun. İpler en başından beri kopabiliyordu zaten. Jozunun koparamamasının sebebi bence ipin koza gibi kişiyi sarması. İpleri seni bir buz kütlesinin içindeymişsin gibi çevreliyor muhtemelen. Sol bilğinde bilezik var diyelim. Sol kolunla o bileziği nasıl çıkaracaksın ki? İşte o bilezik gibi iplerin boydan boya senin vücudunu sardığını düşün. Bu ipten kurtulman için luffy gibi şişmen, veya zayıflaman, veya yakman, veya yerçekimi ile geri itmen, veya logia olman, içinden ışınlanman falan gerekir. WB de deprem ile koparabilirdi mesela. Veya lucci form değiştirerek koparabilirdi, tabi haki bilmesi gerekir ki kesilmesin.
Luffyi kontrol eden ip ise öyle değil bence. Kukla gibi iple koluna bacağına 1er tane bağlı. Yeterli fizik gücü olan herkes koparabilir diye düşünüyorum. Muhtemelen bu yüzden dof jozuyu kontrol etmek yerine durdurdu. Zira fizik gücü onu koparmaya yetecektir.
Böyle değilse tamamen sıvamadır diye düşünüyorum. Zira luffy elmastan sert değil. Luffy koparabiliyorsa jozu da koparabilmeliydi. Ama dediğim gibi bence kullanılan teknikler farklı.