Kara Kral da klasik siyaset lafı olan liderlik vasfı var. Zoro'da da var bu laflarından belli oluyor.
Ama vampir de bu yok. Gördüğüm kadarıyla yok. Kılıç ustası onuru da yok. Ryuma'ya bakıyorum bir de Mihawk'a. Yok.
Güçsüzleri küçümseyen, üstüne güçsüzleri kovalayan ve ezen, güçlü biri geldi mi geri çekilen, tek başına takılıp arkadaşsız kalan bir vampirde kral haki ve irade yoktur malesef. Arkadaşı için onurunu ayaklar altına alan birisine gülüyor yahu.
Ray-san'a bak. Bir de Mihawk'a bak. Fark belli.
Ryuuma'ya bak. Mihawk'a bak. Fark belli.
Zoro'ya bak. Mihawk'a bak.Fark belli.
İtme-çekme muhabbeti diye bir şeyi kabul edemem. Çünkü;
Luffy hem korkutuyor gerekirse hakisiyle, hem bayıltıyor hem de etrafına topluyor milleti. Tüm Kral haki sahipleri de aynı şekilde.
Hem itiyor zaten kral haki sahipleri hem de çekiyor. :/ İki çeşidi falan yok yani.
Evet, her kral haki kullanıcısı iki şekilde de kullanabiliyor haklısın. Ancak bunun hangi yönünü geliştireceğini belirlemek kişiye kalmış demek istiyorum. Adam vampir abi. Vampir dediğin kalesinde yalnız yaşar. Kitleleri peşinden sürükleyip ne yapacak ? Kan banyosu mu
Zoro ve Ryuma'nın serideki yeri ayrı. Tabi ki vampirle karşılaştırmam.
İtme çekme olayını biraz daha açayım. Mesela Luffy korkutuyor demişsin. Onunki daha çok baskı altına almak. Haki konusundaki büyüklük farkından dolayı karşı tarafın ohaa, çüş demesi gibi bir şey bu. Baskı ve kontrol söz konusu.
Benim ifade etmek istediğim ''itme'' şekli daha çok sakki'ye benzer bir yönde işliyor. Monet'in Zoro karşısında ne hale geldiğini hatırla. Bu tarz bir itmeden bahsediyorum ki asıl Yusuf Yusuf budur
Mihawk'ın Shanks'ı ziyaretini hatırla. Mihawk görünürde hiçbir şey yapmıyor ama adamlar korkudan altlarına edecekler nerdeyse.
Bu şekilde bir ayırımdan bahsediyorum. Verdiğim bu iki örnek Luffy'nin kullandığı haki şeklinden farklı değil mi sence de ?
Kral haki konusunda tek tip düşünme dememin bir sebebi de bunun çok yönlü bir güç olması. Yani tahminen. Çünkü bu güçle hava olaylarını da kontrol edebiliyorsun, ezikleri de bayıltabiliyorsun, gemi tahtasını da çatlatabiliyorsun (gerçi bu b.hakiyle de alakalı olabilir gibime geliyor ), belki de elementleri kontrol edebiliyorsun vs. Bu kadar fonksiyonel bir gücün herkeste aynı olduğunu düşünmek doğru değil bence. Usopp bile kenb. hakiyi değişik bir şekilde kullanıyor abi. Kenb. haki diyorum. Kral hakinin farklı şekillerde de kullanılıyor olması şaşırtıcı olmazdı bence.
Son olarak bu biraz da beklenti meselesi. Kitleleri peşinden sürükleyip sürüklememesi yukarıda yaptığım açıklamalar yüzünden önemli değil. Herkes bir Usopp değil sonuçta
Kılıç ustalarının en tepesinde olan adamdan böyle bir güç bekliyorum. Mihowk'un kabuğuna çekinik ve kibirli karakteri kendi sorunu. Herkes adamlıkta bir Ryuma ve Zoro olamaz. Ama bu onun ünvanını da kenara atacağımızı göstermez. Mesela yukarıya tüm yonkouların adını yazdım kral haki çıkabilir diye. Çok şahane adamlar olduğu için mi ? Hayır. Dünya'nın tepesinde duran 4 korsan oldukları ve hepsinin ayrı ayrı ''EN'' ünvanı olduğu için yazdım. Vampirin de bu adamlar kadar net ve tartışmasız bir ünvanı var.
Dünya'nın en iyi kılıç ustası, Dracula Mihowkkk