Izou ve X-Drake arasındaki güç farkını CP-0 ile kapıştıklarında gördük bence, Drake yanında Apoo olmasına rağmen Guernika ve Maha tarafından kolayca yenildi ama Izou tek başına ölmesine rağmen birini yanında götürdü diğerini ölümün eşiğine getirdi. Yamato'nun ben asla Ace'e karşı savaşacağını düşünmüyorum yani o Beyazsakal korsanları ile ittifak kurarsa King ile dövüşebilir yada belki King, Vista ile dövüşür, Yaşlı Beyazsakal omzunda papağan gibi Marco ile Kaidou ile savaşırsa Marco'nun iyileştirme yetenekleri sayesinde belki Kaidou ile hastalığı nüksetmeden yüzleşebilir. Jozu'nun ben Jack'İ eziceğini ve sonrasında hala savaşabilecek durumda olacağını düşünüyorum. Bunların dışında bence 4. Tümen Komutanı Thatch'da bayağı bayağı güçlüydü, Ace'e Haki ve Beyazsakal ile savaşmak konusunda hocalık yaptı diye hatırlıyorum Ace'in mangasında.
novelde hocalık yaptı evet.
ace vs quen=ace mid diff ace zorda kalan üyelere yardıma koşar dai enkai gibi saldırılara pişer quen
marco vs king=marco hıgh diff
jozu vs jack=jozu içinden geçer
vista vs who=vista hıgh diff savaşabilcek durumda kalır
rakuyo+speed jiru+thatch vs ulti=wb ekibi
page one vs blenheim +atomos_=wb ekibi
holdem vs izou=izou mid diff
sasaki+drake vs haruta,kingdew,curiel,whıte=wb ekibi alır kişi fazlalığından
sonuç wb tarafında= savaşabilcek durumda ace,yorgun marco,yorgun vista,jozu,izou kaldı
bu kalan ekip wbye yardıma gitse acein ciddi manada yardımı olur marco yaraları iyileştirir izouda hakili mermilerle kaıdoya hasar verebiliyor yanlış değilsem jozuda formunda olucağı için yardımı dokunur baya sadece bu isimler bile kızıl kınlardan fazla etki bırakır kaidoya bunların üstüne daha dinç halde bi wbyi eklersek kaido illaki kaybedecektir birde wb böyle bi senaryoda rage modda felan olur muhtemelen.