Amiraller ne Kaido, Big Mom gibi ne de Gorosei gibi Neutral Evil karakterler olmadı. Amiraller daha gri karakterler, şartları gereği iyi ve kötü davranışlar gösterebiliyorlar.Borsalino karakterinin savunma gücünü ön plana çıkaran işleyişe karar vermiş mangaka. Ben amiral olma şartının fatihin hakisi sahibi olmasını bekliyordum. O yönden Kuzan ve Borsalino konusunda beklentim oluşmadı. Kuzan'ın da saldırı gücü ön plana çıkarıldı.
Borsalino işini yapabildi ama Saturn'ün dikkat dağıtması sayesinde. Luffy karşısında Kaido'nun birkaç dakikalık performansı vardı Luffy'ye üstün geldiği. Ondan hiç olmadı Borsalino'nun.
Bu arc Kuzan da işlendi. Garp'ın Marineford'ta delirip Sakazuki'ye dalması sonucu oluşacak olayın Garp'ın tek atması olacağını düşünüyordum. Shiryu, Shot gibi adamları ciddiye almadığım için o konuda da yanıldım, Kuzan tek başına Garp'a denk olabildi. Komutanların önemsiz insanlar olduğu hem Hancock hem de Kuzan ile de belli oldu biraz.
Karakter olarak Borsalino'nun hükümet köpeği, yani ne emir verilirse sorgulamadan yaptığı belli artık. Kuzan'ın iradesi kırılmış, ciddili korsan olmuş.
Mesela Akainu son bölümde Kizaru'ya özür dileyebiliyor. Akainu Goroseiler gibi empatiden yoksun değil, insani yönleri var. Zaten Karakterler de Japon Aktörlerinden esinlenildiği için önem verildiği bariz.
Kizaru şuan Nika dövüşünden dolayı kötü gösterildi ancak Oda daha da batırmaz. Kizaru'nun sonunda parlayacağı zaman da gelir yakında, o zaman Egghead'deki olayı unutulur. Aynı şeyi Aramaki içinde düşünüyorum. Kutsal Ejderleri öyle görmesinin sebebi elbet vardır.