Ben açıkçası bu senaryoları pek mümkün görmüyorum.
Big Mom'ın yardımını Rocks zamanlarında bekliyordum ama burada da olabilir pekala. Ama Mom onu kurtarabildiyse niye Wano'ya çökmesin? Burada silah fabrikaları var. Caesar'ı arayan kadın bu. Çıkarını alabileceği zaman alır.
İkincisi Big Mom'ın Wano'ya gelişini hatırlayın. Millet şelaleye tırmanılacağını nereden biliyor denince kimse zaten daha önce geldi demedi. Bilgi ağından bahsediyorlar. Ha tabi daha önce gelmesine de yorulabilir bu. Millet bilgi ağı sanıyordur cahillikten.
Ama Big Mom faktörü bana pek akla yatkın gelmiyor.
Diğer nokta Kaido meselesi. Bu adam Luffy'nin rakibi. Hody ve Dof hariç Luffy'den başka hasar alan rakibi yok Luffy'nin. Onda dahi sonrasında Hody ve Dof sapasağlam ayaktaydılar ve Zoro ile Law'a karşılık verebildiler. yani bu adam 30 yaşından küçük olma ihtimali var mı? Herif 18 yıl önce dağılan Rocks'ta idi.
Küçük olsa dahi Luffy dalana kadar karşısındaki rakibi kolay kolay dokunamıyor. Bu en sağlam Luffy haterının bile kabulleneceği bir şey. Herkesi dövüyor, Luffy'yi dahi dövüyor ve en son Luffy yeni bir güç ortaya çıkararak yeniyor rakibini. Oden dövüşünde Kaido'yu ezen önce yara alıp sonra kendi gücüyle değil de dış etkenlerle Oden'i öldürmesi bana biraz garip geliyor.
Diğer nokta. Vivre card bilgisi bu evet doğru ama Jack 28 yaşında deniyor. 8 yaşında kumandan mı olmuş?
Burada vivre cardı yanlış saysak dahi bazı oturmayan şeyler var. Jack ne Inu'yu ne de Neko'yu tanıyor. Direkt görmese bile varlıklarından bahsedebilirdi.
Bununla birlikte bu yorumu yazarken kontrol ettim ve Jack'in silüeti Kin'emon anlatırken gözüküyor. Yanılgımı da yoruma ekleyeyim.
Ama Jack'in o dönemler genç olduğunu ve üç komutan olmadığını düşünüyorum. King ve Queen'e abi demesi de var tabii. Spoilerı veren kişi şu an yıkımcı olduğu için üç komutanı gözüküyor demiş olabilir tabii.
Diğer yandan Oden'in yonko düzeyinde olmadığını da düşünüyorum. Oden yonko düzeyinde olsa ve Kaido da genç olsa bu makul olabilirdi bir düzeyde. (Yine de diyorum ki Luffy'nin rakibi.
) Shanks dediğimizi hep örnek veririm. Adama 33 yaşında yonko demişler. Oden o yaşlarda yonko denecek birisiyse Roger ona öyle ayar verebilir miydi? @Raiden hep diyor Big Mom'a öyle yapabilir miydi diye? Yapabilir miydi? Şimdi diyebilirsiniz ki Shanks ile Oden'in gelişimi aynı mı? Niye farklı olsun? :S Bunlar ana karakterlerden değil ki.