Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Sohbet

O kızlar grubunda senin modların (özellikle Dr.M) maşallahı vardı, forumda ifşa olmuşlardı bir kişinin mesajları paylaşmasıyla.
Forumda artist artist yetkinin verdiği egoyla konuşan, kızların olduğu özel grupta diğer üyeleri çekiştiren, kedi gibi bir şeymiş. :D

Kendisi Sailor Moon'daki gül atan eleman gibi görmesi hala güldürüyor. Gerçeğine baktığımızda ise Whatsapp'tan "Aysel git başımdan ben sana göre değilim..." diye şiir okuyan, kontrol manyağı ezik herifin tekini görüyoruz.

Kösem fanartı beğendiği için mi sildiler acaba mangaturk'ten Faro'yu.
Çayın yanında kıtlama şeker yiyordu diye.

Olayın gelişimi şu şekilde. Kuroro benim yazdığım yoruma tepki gösterdi, ben de yorum yapıp durumu açıkladım. Kendisi mesaja like atıp konuyu kapattı, sonra onun mesajını alıntılayıp cevap veren birine şunu attı.

Bu görsel kime atılırsa atılsın ve kim atmış olursa olsun ban nedenidir, bu tartışmaya açık bir konu değil, birinin de itiraz edeceğini sanmıyorum.

Bu mesaj üzerine @Kuzan işlem uyguladı, olayın devamında her zamanki gibi bu konu konuşuldu. Genel Sohbet'i yeniledik, ama konu durmadı. Invictus görseldeki kişiyi avatar yaptı, üyelikleri silinenler buna alkış tuttu. Sonrasında 2018'de açılmış, 30 mesajı olan ve siteye VPN üzerinden giriş yapan bir hesaptan şu görsel paylaşıldı;

Bu mesaj doğrudan Kururo'ya yapılan işlem nedeniyle Kuzan ve benim şahsıma yapılan bir saldırıydı. Altta tam görünmeyen görsel de Whitebar D ve Kuroro'yu cennette gösteren bir yapay zeka çizimi. Artık her kimse, birinin sitede neredeyse hiç aktivitesi olmayan hesabından yaptığı bu paylaşıma sessiz kalmadım. Kalp atanları ve haklı atılmış bir ban yüzünden olayı kaşıyanları siteden gönderdim. Onlarla birlikte gitmek isteyenler varsa da bilgi verebilirler, gereken işlemi sağlayacağım. Zira bu gereksiz ergenliklerden fazlasıyla sıkılmış durumdayım.
Kuroro'nun attığı GIF'ten ötürü ban yemesi doğal, o konuda haklısın ve verdiğiniz cezanın süresi de kitaba uyuyor. Yalnız, bu noktada verdiğiniz cezanın tanımı uygun mu onu tartışmak gerekir. Daha önce aynı sebeple ban yiyen kişiler diğer üyeleri çok uzun süreler boyunca rahatsız ettiği, hatta reşit olmayan biriyle taciz sınırlarında gezen mesajları olduğu için banlamıştınız. Kuroro da böyle bir durum yok, diğer üyelerle genel olarak ziyadesiyle anlaşabilen bir üyeydi. Birkaç haftalık bir ban yeterli olurdu, bir daha da yapacak bir insan değildi zaten böyle bir durumda. İnsanların bu noktada şahsi bir şey mi var diye sorgulaması bana yersiz gelmedi.

Diğer üyelerin yaptıklarına gelirsek; resmi paylaşan üyeyi, VPN ile girmesi gibi diğer sebepleriyle birlikte banlamanız olması gereken. Bu resmi beğenenlerinse cezai yükümlülüğü kurallar kısmında belirtiliyor mu? Senelerdir bu foruma düzenli uğrarım, böyle bir sebepten hesap silindiğini ilk defa görüyorum. Böyle münferit olaylarda direkt bu kadar ağır bir ceza verilmesi yerine, daha hafif bir işlem uygulayarak forumdaki genel eğilimi ölçmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Herkesin hassasiyetleri aynı raddede değil, resmi beğenenler, sizin resme alındığınız kadar derin düşünmemiş olabilirler. GIF'teki adamın, profil resmi yapılması konusundaysa; benzer bir içerik olmadığı sürece makul bir protesto şekli olduğunu düşünüyorum. Hiçbir üyeyi rahatsız etmiyor, yalnız yönetimin uyguladığı cezayı kınıyor.

Acele ve duygusal karar verdiğini düşünüyorum, alıntıladğım mesajındaki son iki cümle de buna işaret ediyor. Keşke bu kadar ivedi hareket etmeyip forumdaki tepkilere kulak verseydin. Üyeliği silinen kişilerin birçoğunun yıllarca vakit ayırıp yazdığı mesajlar var burada, yazık oldu onlara. Çoğu da forumun kemik kitlesi diyebileceğimiz, aktif üyelerdi. Onlar olmayınca diğer üyeler de eskisi kadar aktif olmayacak. Aktiflik zaten gittikçe düşüyordu. Bu gidişle forumun sonu, One Piece finali olmayacak. Biliyorum, host ücretini falan cebinden ödüyorsun, senin için o kadar da önemli değil artık buranın canlı olup olmaması fakat çoğu üye burası hayalet kasabaya dönsün istemez.

Ancak Kuroro'nun ban hakkı 2 yıllık değildir. Bazı insanlar kayışı koparabilir. Bunun da cezalandırılmasını hak bulabilirim. Ancak saçma gif için 2 yıl çok acımasız bir süre. Çocukça kavga der geçiştirir banlardın belli bir süre. Kuroro bir çok kişiyle anlaşabilen biriydi. Eğer ortalıkta bir sorun varsa Bogeyman ile Kuroro'nun sorunudur. Burada da sizden beklentimiz; doğru olanı yapmanı istememizdir.

Bir çok insanla uğraştığını biliyoruz. Yöneticilik zor iş. Ancak 2 yıllık banı ben kişisel algılarım. Ayrıca modlarınız sadece Mihawk hariç; diğer modlarımız üyelerle içli dışlı değil. Bundan dolayı modların verdikleri karar kişisel komplekslerle karar verdiğini çıkarımını yapıyoruz. Bu sorunun çözümünü de modları arttırarak ve bazı üyelerimizi mod yaparak çözebilirsiniz.
Valla bana düşmez, ben bu forumda çok yeni sayılırım. Ancak 2004 yılından beridir forumlardayım, 2013'den beridir de anime-manga-geek forumlarındayım, türlü türlü, modluk, içerik üreticiliği vs yaptım. 2015'den beridir de kendim farklı forumların ve discord gruplarının adminiyim, şu anda da bir forum sahibiyim (aktif değil elbette) o yüzden biraz empati kurabiliyorum yönetim ve Smoker ile.

Evet yönetim despot olmamalıdır. Kurallar, şeffaf, anlaşılır ve de detaylı olmalı bunun ışığında davranmalı, öyle @Diabolus Ipsum Amans gibi yapmamalı :D Abi seni örnek verdim çünkü sen kendin gelip konuya yazmışsın zaten o yüzden, şakayla karışık gerçekler, az çektirmediniz sen ve yönetimin foruma :D :D

Ancak şu da var, anladığım kadarıyla KF biraz sert ban konusunda hiç bir forumda (yerli-yabancı) banlanmayan ben sırf tartışmada beni argümanıyla yenemeyenlerin şikayetleri ile 4 kere ban yedim burada 6-7 ay içinde ve 2-3 günlük banlar da değillerdi. 1 Hafta'dan 1 aya kadar banım var. Sıfır hakaret, küfür vs olmasına rağmen ama hiç de gelip burada ağlamadım (kendi forumumda şakayla karışık 2-3 sitem mesajı hariç bir şey dememişimdir) niye lan bu banlar diye çünkü forumların/grupların disipline olması gerekiği kanaatindeyim. Ha çok abes bir şey olursa illa rahatsızlığımı dile getirim, ancak genel tavrım sınırlar aşılmadıkça yönetimden yana olur.

Nitekim sıfır hakaret, küfür içeren mesajlarım sırf karşımdaki adamı köşeye sıkıştırıyor, onu saf/cahil gösteriyor diye 1-2 hafta ban yiyorsam. Bu gifin ve devamındaki dramanın, görsellerin vs bu forumda 2 yıl yemesine gram şaşırmam. Kimse de şaşırmamalı hele de akabininde dönen dramaya da bakılırsa. Beğeniler yüzünden üyelik silmeler tek kaş kaldıracağım şey olur burada. Ama o beğenilerde masum "sadece beğenmiş" denecek şeyler değildir, net tepkidir, net yapılan hakarete arka çıkmadır o da bilinmeli.

Tekrar ediyorum, belki bana düşmez bu mevzular zira ben forumda yeniyim ve o eski üyeleri de tanımam etmem. Ama forumları tanırım, insanları tanırım, yöneticilik nedir ucundan bilirim.

Nitekim, geçmişe dair az bilgim ile sadece yeni olan olaylar ışığında, forumu çok bilmeyen biri olarak Smoker'ı pek çok açıdan desteklerim böyle bir durumda ama "Bununla bir sıkıntısı olanı da gönderirim" tarzı yaklaşımını da desteklemem o ayrı. Ama günün sonunda 2 yıllık ban bence aşırı falan değil, çok daha azı için yabancı forumlarda ömürlük ban yiyenleri gördük. Ha ama şu konuyu baştan sona okuyunca da banların sertlikleri ve istikrarı konusunda modlar ve yönetimde kişisel bir bias olabileceğine dair şikayetler de görmekteyim. Doğruluklarını ya da yanlışlığını bilemem tabi ama ateş olmayan yerden de genelde pek duman çıkmaz. Forumun geleceği için bunlara da dikkat etmek gerekir yani daha temkinli, objektif ve istikrarlı olunmalı kararlar hususunda. Fakat dediğim gibi ben detaylarını bilmem, yazılanlardan yola çıkıyorum sadece, geçmişe yönelik bilgim ve verim kısıtlı o yüzden hatalıysam da affola.

O Gif ve görseller özelindeki (görselde ne var silersin, çok bişi yok diyenler var ancak bence çirkin ve ayıplı şeyler) yaptırımları (uyarısız, şartsız üyelik silmek hariç) nispeten anlarım. Ancak benzerleri ve/veya daha fenalarına da bir şey yapılmadıysa orada da yönetim gerekli eleştririyi görür. Normaldir. Kişiselleştirilmemelidir.

Umarım KF için işler daha da kötüye gitmez, aksine iyiye gider, çünkü anime-manga forumu olarak son kale gibi bir şeydi. Mangaturk tüm çarpık ve garip yanlarına rağmen :D Naruto ile Bleach bitene kadar hala çok aktif bir forumdu. Ama KF dikkatli olmazsa OP'nin sonunu göremez (gerçi OP'nin sonunu hiç birimiz göremeyebiliriz :D ) .

Umarım ilerisi için işler yoluna girer. Herkese iyi günler.

Son düzenleme:
Eski bir üye değilim ama 2013 yılından bu yana ara ara takip ettiğim bir forumdur Korsanfan. Pek çok manga sever arkadaşıma da tavsiye etmişliğim vardır. Kişisel olarak 3-5 kişi dışında da kimseyi tanımam ama aşina olduğum isimlerin mesajlarını da okumayı severim. Kuroro'nun da forumda sevilen biri olduğunu bilirim. Paylaştığı görseli kendi adıma hiç hoş bulmadım bende. En azından kendisine yakıştırmadım, çünkü bu tip mesajlar paylaşan biri değildi. Banlanmalı mıydı, ciddi bir kural ihlali miydi orası muallaklı bir durum. Çok daha ağır hakaretler içeren mesajlar paylaşanlar ya uyarıldı ya da 1-2 hafta banlanmayla kurtarırken bu normal gelmiyor bana da. Adalet ülkenin durumu gibi olmuş maalesef. Hele ki banlayan kişinin kendinden önceki halefini "forumda bulunmaya yetecek olgunluğa sahip olmamak" sebebiyle banlaması garip olmuş. Kuroro'nun durumu bana göre etkiye tepkiden başka bir şey değil, sadece şekli hoş değil o kadar. Ayrıca olayın bu duruma gelmesine sebep olan kişiye ne oldu onu merak ettim.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 15, Ziyaretçi: 19)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık