Öncelikle ünvanlarla güç karşılaştırması yapmak çok saçma. Merak ediyorum da "WB en güçlü ilan edildiği için Garp'tan güçlüdür" diyen arkadaşlar aynı şeyi "Dünyanın en iyi kılıç ustası Mihawk, kılıç kullanan Yonkou Shanks'ten güçlüdür" şeklinde net bir karar verebiliyorlar mı? Bir kişinin güçlü olması dövüşü kazanacağını göstermez. Belki de WB'nin ünvanı sadece fiziksel güç ile sınırlıdır. İki karakter karşılaştırılırken ünvana niçin bakıyorsunuz? Avatar The Last Airbender isimli çizgi dizide tam da bu konu ile ilgili bir sahne vardır ve çok severim. Amiral Chao avatarla yüzleşmeye gittiğinde Eski General Airo ona "Amiral olmanın sana Avatarla olacak olan dövüşünde bir faydası olmayacağını bilmelisin." der.(İsimlerde hata olabilir uzun süre önce izlemiştim.) Bir kişinin ünvan sahibi olması sadece o kişinin başarısını gösterir. Mesela Bir futbol takımının şampiyonlar ligini kazanması onun en güçlü takım olduğunu gösterir mi? Sizin düşüncenize göre gösterir dersek neden gelecek sene aynı takımın kazanacağı garanti değildir? One Piece'den örnek verelim birde iyice pekişsin, sıradan bir korsan olan Luffy nasıl oluyor da diğer korsanlardan üstün görülen en azından Luffy'nin o anki statüsünden üstün görülen Shicibukai'lerden birisini yenebiliyor? Aynı şekilde neden Dressrosa'da Yonkou olsun Amiral olsun kimseden kaçmayacağını söylüyor? Cevabı basit bu ünvanların onun savaşında hiç bir yeri yok.
Dolayısıyla Dünyanın en güçlü adamı ünvanına sahip WB, Garp'tan üstündür diye bir kesinlik ifade edilemez. İki karakteri karşılaştırırken yaptıklarına, özelliklerine bakmalısınız. Mesela dünyanın en güçlü adamının Akainu'ya böğrünü deldirmesine değinebilirsiniz. Bana göre Akainu, Garp'a böyle bir şey yapamazdı. Dayanıklılık yönünden bakalım WB tam bir azman buna şüphe yok, fakat Garp da öyle değil mi? Vücuduna balta girdiğinde uykusundan uyanmayan bir adam. Bu konuda WB üstündür bana göre fakat aralarında ciddi bir fark yoktur. WB, 250 darbede yıkılıyorsa Garp 230 darbede yıkılır mesela ve aralarındaki bu pek de fazla olmayan fark birbirlerine üstünlük kurmaya yetmez fakat WB gayet yavaş bir karakter hız namına hiç bir hareketini görmedik yanılıyor muyum? Bunun sebebi az önce bahsettiğim WB'nin dünyanın en büyük fiziksel gücüne sahip olması olabilir mi? Eğer bir saldırıyı karşılayabilecek gücünüz varsa saldırılardan kaçınmak gibi şeylerle uğraşmazsınız. Dolayısıyla Wb hayatı boyunca büyük ihtimal kendisinden fiziksel güç bakımından zayıf kişilerle karşılaşıp hız yönünde bir gelişim göstermedi. Fakat buna karşın Garp'ın Luffy ile karşılaştığı Enies Loby arc'ına bakarsanız Garp'ın muazzam hızını görebilirsiniz. Güç kısmına gelirsek WB'nin tek eliyle gemi durdurduğunu biliyoruz. Garp ise tek eliyle gemi boyutunda gülleyi fırlatıyor. Gülle geminin üzerindeydi o sahnede. Bu yüzden gülle, gemiden büyük ihtimal daha hafiftir fakat onu savurabilmesi bu aradaki farkı tamamen kapatmaktadır. Çünkü bir şeyi fırlatmak bir şeyi durdurmaktan daha zordur. Bana göre, pek de size göre olmasa da Güç konusunda da eşittirler. Diyeceksiniz ki Sengoku, Garp'ıda biliyor WB'yi de biliyor ve WB'yi "En güçlü" olarak tanımladı. Aynen öyle oldu ama dönüpte Garp'a "WB'nin yanında sen kimsin köpek" demedi bildiğim kadarıyla.
Gelelim başka bir konuya Mihawk'ın kılıç savurup Jozu'nun karşıladığı sahneyi herkes biliyordur. Orada Mihawk WB'nin gücünü görmek istemiyor. WB'nin gücüyle kendi gücü arasındaki farkı görmek istiyor. Neden sizde? Çünkü rakibinin güçlü olduğunu öğrenmek ona herhangi bir şey katmaz ama rakibinin ne kadar ileri de olduğunu anlamak kendisine ne kadar eksik olduğunu gösterir. Burda değinmek istediğim konu "Bağıllık". İki araç aynı yönde ilerliyor ve siz bir araçtan ötekisine atlamak istiyorsunuz. Bunun için araçların aldığı yol önemli değildir. Aldıkları yolların farkı sizin için önemlidir. Diyeceğim şu ki, WB'nin en güçlü adam olması, karşısında Garp varken sökmez. Çünkü ona çok ama çok yakın bir düzeyde güç bakımında, ek olarak üstünlük kuracağı hızı var ve dezavantajını yaşayacağı meyve eksikliği var. Dayanıklılık konusuna gelirsek Güç ile aynı sonuca ulaşırız. WB'nin muazzam dayanıklılığı kendisinden çok daha az dayanıklılığa sahip kişiler için sorun yaratır. Burada fark yaratacak şey Garp'ın hızı ve WB'nin meyvesidir. Hakileri de birbirine yakın olduğunu düşünürsek tabii ki.
Gelelim sonuca, bana göre hasta Wb karşısında Garp temiz bir zafer kazanır. Hastalığı atarsak nasıl sonuçlanacağı kestirelemeyen, yani hakkında denklem yazılamayacak, kim kazanırsa kazansın yadırganmayacak bir dövüş olur. Görüşüm bu şekilde
Roger'i hiç katmadım çünkü katarsam kendim ile çelişirdim. Adamın ünvanından başka bilinen bir şeyi yok çünkü.