Neyse kursu boşverelim şimdi.
Ben başkent hakkında konuştukları zaman diziyi kapatasım geliyor. Ulan radikal pezevengin tekinin nasıl doğru yola girdiğini öğrensek ne olur öğrenmesek ne olur? Dizinin ana amacına faydası yok. Hayır birde saf iyilik için yapsa ve anlatılsa tamam ama bu nedir ya.
Neyse Cercei salağı Tyrell ordusunu King's Landing'e getirmekle en büyük aptallığı yapacak bu kesinleşti. Batı diyarı iç savaşla kendini harap ettikten sonra Dany için çanta'da keklik olur herhalde buraları ele geçirmek. Tyrell ordusu başkente doğru yol alırsa Martell'ler rahat durmaz. Hele ki başlarında ipsiz sapsız bir piç varken.
Neyse Tyrion her zaman ki gibi insanların güvenini kazanıp, orta yolu bulmayı başardı. Lakin ben yine de Harpiya'nın Oğullarının kan dökülmeden öleceğine inanmıyorum.
Kuzeye gelirsek, Ramsay'ın salak olmadığını biliyoruz zaten bıçağı ne kadar uzaklığa koyacağını kurbanını heveslendirip yok etmesini çok iyi biliyor. Ama sonu yakındır.
Jon ise hala yönlendirilmeye ihtiyaç duyuyor. Robb'la beraber Güneye inememişti babasını kurtarmaya ama bu sefer kızkardeşiyle beraber Güneye inerek Rickon'u ve WinterFell'i kurtaracaktır. Ama ben Vadi'nin kuzeye gelmesini istemiyorum, Little Finger %100 ihanet edecektir bir şekilde.
Hem Sansa'yı Ramsay'a veriyor sonrada Kuzeye yardıma gideceğiz diyorlar, senaryo resmen fail.
Dany'in kendi başının çaresine bakmasını izlemek güzeldi, fragmana göre Drogon gelir kurtarır diyorduk ama kendi kafasını kullanarak işlerden sıyrılması hoşuma gitti. Her ne kadar Targeryan soyu ateşte yanmaz felsefesiyle ilerleseler de bunlar diziye renk katan şeyler. Her zaman dediğim gibi dizi kitaptan koptuğu için bu sezon sonu Dany Westeros'a yelken açabilir ya da Essos'ta kalabilir.
Aegon Targeryan'ı diziye katsalardı muhtemelen Dany Essos'da kalırdı.