Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Fitness & Vücut Geliştirme Sohbet

Yanımda sporcu arkadaşım var, o gazlıyor bir de; "neredeyse kaldıramayacağın kadar ağır olmazsa gelişmezsin" diye.
Bu yanlış, 4 seti çıkaracak max ağırlığı seçmek lazım. Ki max ağırlığın o gün yediğin yemeğe hatta duygularına göre bile değişiyor. Bende her seferinde 5 10 kilo arası bir fark olur önceki antrenmandan. Az veya çok. En uygunu max ağırlığı seçmek değil düzenli-programlı şekilde ağırlık artırmaktır. Örneğin bu hafta 10 kilo, sonraki hafta 20 kilo, ondan 2 hafta sonra 30 kilo gibi. Hem böyle yapınca max yaptığında 3 ayda 50 kilo artıracaksan, 60 70 kilo artırabilirsin.

Bu yanlış, 4 seti çıkaracak max ağırlığı seçmek lazım. Ki max ağırlığın o gün yediğin yemeğe hatta duygularına göre bile değişiyor. Bende her seferinde 5 10 kilo arası bir fark olur önceki antrenmandan. Az veya çok. En uygunu max ağırlığı seçmek değil düzenli-programlı şekilde ağırlık artırmaktır. Örneğin bu hafta 10 kilo, sonraki hafta 20 kilo, ondan 2 hafta sonra 30 kilo gibi. Hem böyle yapınca max yaptığında 3 ayda 50 kilo artıracaksan, 60 70 kilo artırabilirsin.

O da çok detaylı yahu. O kadar kafa yormaya değmez bence.

Yanımda sporcu arkadaşım var, o gazlıyor bir de; "neredeyse kaldıramayacağın kadar ağır olmazsa gelişmezsin" diye.
Kısmen doğru demiş. Çalışman nasıl bilmiyorum ama şöyle bir örnek vereyim. Herhangi bir harekette 4x10 yapıyorsun diyelim. 8.tekrardan sonra ağırlığı kaldırırken zorlanma hissetmen şart. Zorlanma hissetmen şart derken kaldırabileceğin ama kaldırırken baya zorlanacağın şekilde. İdeal kilonu böyle bulursun. 10 tekrarın tamamını çok rahat yapıyorsan boşa yapıyorsundur. O kilo senin kilon değil demektir. 8.tekrarda artık zorlanma hissetmiyorsan kilonu arttırırsın.

Şunu da söyleyeyim biz burada ne anlatırsak anlatalım kişinin kendisi tecrübe etmeli. Ben herkese aynı programların yazılmasına da karşıyım. Herkesin yapısı farklı. Squat, bench press ve deadlift yapmadan da sonuca gidebilirsin. Bunları yaparak da sonuca gidebilirsin. Bu hareketleri yaparken kişinin ne hissettiği ile alakalı. Ben mesela pullover hareketini çok severim. Yaparken inanılmaz hissediyorum kası ama bir başkası da benim hissettiğim gibi hissetmeyebilir. Bundan diyorum kişinin kendisi tecrübe etmeli. Vücudunu senden daha iyi kimse bilemez.

Hem çalışıp hem vg yapanlar antreman ve beslenme konusunda nasıl bir strateji izliyorlar acaba? Günde kaç kere saat kaçta yemek yiyorlar antrenmanı ne zaman yapıyorlar vs..

Başta @kekomancer olmak üzere tüm beyaz yakalı site sakinlerinden tavsiyeler bekliyorum..

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık