Sonradan olduğu aşikâr. Şöyle bir bakacak olursak; Adam 20 yıldır Wano'da. 20 yıl boyunca Wano'da şarap içmemiş elbette, planlarını ilerletmeye devam etmiş. Hem şahsi olarak hem de çevresel olarak kendine güç katmaya çalışmış. Tayfasına meyve vermiş, kimyevi silahlar oluşturacak fabrikalar kurmuş, bu uğurda kendine Dofy'i ve Sezar'ı falan ayarlamış, yeraltı dünyası cabası. Yani boş durmamış, bunlar olurken kendi de kurşun işlemez bir beden elde etmiş olabilir mi? Hem bedeni de öncesine kıyasla daha yapılı gözüküyor, 20 yılda epey gelişmiş olmalı. Saldırı açısından muazzam güçlü, bunu Oden ve Luffy'i teklemesinden anlıyoruz. Savunma açığım var, eleman karnımı yardı deyip savunmasını geliştirmiştir belki? Belki Oden, Roger'den hakiye dair bir şeyler kapmıştır, o sayede deşmiştir? Luffy'de Haki problemi çözüyor, yeni bir şey öğreneceğim ayağına Roger'in Haki gücünün derinliklerini öğrenebilir mi? Bu sayede Oden'in vermiş olduğu hasarı verir, bu da kabul edilebilir. Tabii bu pencereden bakacak olursak Yonko meselesi havada kalıyor, Yonko içerisinde Shanks gibi Haki canavarı var. Peki o neden Oden gibi deşmedi? Belki hiç dövüşmemişlerdir, belki dövüşmüşler ama deşememiştir. Bakalım, ileriki bölümlerde bu Haki mevzusunu derinlere indirecek Oda, şu "ne çeşit bir Kral olacaksın?" sorusunun cevabı Haki'ye bağlanabilir.Sen şu an için gördüklerin üzerinden Kaido'yu indiremeyeceğini söylüyorsun. Ama Kaido zaten daha önce birkaç defa yenilmiş birisi. Yeterli gücü oluşturduğunda gayet de bu adamı yenebilirsin. Benim açımdan Kaido'nun yenilmesi problem değil. Sıkıntılı kısım Kaido'nun bu yenilgilere rağmen hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etmesi. Bu adamı yendiğinde tekrar ayağa kalkmasına engel olacak şeyi bulmak lazım. Tabi bunları konuşmak için Kaido'nun güç özelliklerini bilmemiz gerekiyor. Şu an bildiklerimiz ejder formu falan filan. Aslında bu adam hakkında bildiğimiz çok fazla şey yok.
Ben Kaido'nun tanıtımına ve Oden'in verdiği yaraya baktığımda muallakta kalıyorum bazı konularda. Biz bu adamı tanıtımından yola çıkarak zarar verilemez(mızrak vs işlemiyor) biliyoruz. Keza bu adam Denizciler ve diğer impatorlarla da savaşmış birisi. Ama baktığımızda adamda herhangi bir iz yok. Ama Oden buna iz verebildi. Yani diğer imparatorların yapamadığını Oden yapmış.
Bunlar beni düşündürtüyor.
- Eğer bunu hakisi ile yaptıysa Oden'de olan haki diğer adamlarda yok mu?
- Konu haki değil de eldeki kılıçlar mı?
- Kaido Oden'e kadar yara alabilen birisi ama Oden savaşı sonrasında bir güç elde etti de mi tanıtımında gösterilen bu kesilemez güç durumu oluştu?
- Ya da son ihtimal ki bayağıdır aklımda. Tanıtımda bize daha çok halkın gözünden tanıtıldı Kaido. Burdan yola çıkarak Kaido çizik almaması falan aslında halk uydurması/ sahte bilgi gibi bir şey mi?