Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Eski Ramazanlardan Aklınızda Kalanlar

Ortaokul zamanı Aralık ayına denk gelirdi ramazan. 5. derste okunan ezanla birlikte sarelleli ekmekle oruç açardık. Milleti kandırmak için ezanı erken okurduk. Çocuk aklı işte anlamayacaklarını sanardık :D Yaza denk gelen Ramazan çocukluk eğlencemizi bitirmişti çünkü polis okulunun sahil tesisi kapatılmıştı o yüzden. Bir daha da hiç açılmadı çünkü tesis kaçak çıktı ve yıkıldı sahil yolu yapıldı :D

Oruç tuttuğumuz zaman İftara 1-2 saat kala Futbol oynardık... Olabildiğince yorardık kendimizi... Ezan okuduğu zaman koşa koşa eve giderdik... Onun dışında genellikle yaza denk geldiği için Ramazan ayı; sıcakta gölgede otururduk tüm gün... Bazen cesaret ile bisiklet sürdüğümüz olurdu ama sonu hiç iyi bitmezdi :) Vay be..
Bazen ise yaşadığımız yerden camii sesi duyulmazdı. Ben en küçük olduğum için beni camii ışığı yanmış mı; yanmamış mı? diye kontrole gönderirlerdi...
Çok küçükken 8-9 belki de 10 yaşlarımda ise gece kalkar bende tutcağım derdim. Yerdim.. Sabah olunca annem yine kahvaltı hazırlardı bana "Sen niyet etmedin ki senin orucun sayılmaz der :) kahvaltımı yaptırırdı..."
Güzel günlerdi... Eskinin masumluğu; bilinmezliği ve heyecanı vardı. Şimdilerde olduğu gibi hayat bir ekran karşısında hızla akmazdı...

Ramazan'ın bereketi i huzuru canlılığı hiçbir ayda yok. Burada çoğu arkadaşın bahsettiği gibi benim de çocukluğum yaz aylarına denk geliyor Ramazanda. Güzel günlerdi.

Hatırladığım en eski ramazan bayramında kar vardı yerlerde bayramlık kadife pantolon almışlardı. Mezarlık batıyordu pantolonum botlarım çamur olmuştu bayram başlamadan. Çok üzülmüştüm.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık