Ben h.hakinin var olan haki rezervini dışarıya, nesnelere aktarmaktan ibaret olduğunu düşünüyorum. Yani rezervin bir kısmını sezgi alanına aktarıyorsun, bir kısmını zırh olarak kullanıyorsun vs. Fakat haki herkeste varken herkes bu gücü uyandıramıyor. Bilakis uyandırabilen çok az. Uyandırabilenlerden de bir kısmı sadece tek bir tipi kullanıyor. Yani kişi sezgisel olarak kullanabilirken aynı zamanda zırh olarak kullanamayabiliyor. Neden? Bakın mesele seviye değil, düşük seviye de olsa iki tipi kullanabilirsin. Nitelik olarak pek bir şey ifade etmese de sonuçta iki tip haki sahibisindir. Fakat niye bazıları tek tip kullanıyor? Bu beceri işi işte. Bakın Luffy'e, herif bir haftada sağlam bir b. haki tekniğini kaptı. Her b.haki sahibi yapabilir mi bunu? Belki adam muazzam koka yapabiliyor ama Luffy'nin yaptığını basit düzeyde bile yapamıyor. Malzemenin bol olması yetmiyor yani, o malzemeden iyi bir yemek yapabilecek yeteneğin de olmalı.
Hakiye salt kendi kullanımı için hükmetmek herkesin yapabileceği bir şey. Bu yüzden k.haki ve b.haki daha yaygın. Fakat h.haki sayesinde başka kişilere ve nesnelere hükmediyorsun. Nitekim 'fatihin hakisi' deniyor zaten. Bu durum h.hakiyi kullanabilecek kişi sayısını daha da fazla sınırlandırıyor. Zira liderlik vasfına sahip kişi sayısı az. Elbette bunların da hepsi hakiyi bu şekilde kullanamıyor. Burada öncelikle şans faktörünün önemli olduğunu düşünüyorum. Birisi bunu bir travma sonucu bilinçsizce kullanırken, bir diğeri için başka bir şey gerekebilir. Aile-kan faktörü de burada etkili olabilir. Uyanış gerçekleştikten sonra da bahsettiğim beceri işi devreye giriyor. H.hakide eğitim şansı da yok. Tamamen kişinin kendi becerisine kalıyor. Bu yüzden h.hakide kişisel beceri daha da fazla önem arz ediyor.
Yani haki deposu fazla olan birisi liderlik vasfına sahip olmadığı için bunu başkalarına hükmetmek için kullanamayabilir. Liderlik vasfı olan da bunu yapabilecek kadar becerikli olmayabilir. Bu açıdan h.hakisi olanın haki miktarı daha fazladır anlayışını doğru bulmuyorum.
Zoro'da liderlik vasfı var, dolayısıyla bu şansı mevcut. Uyandırırsa köpek gibi çalışıp mâkul şekilde de kullanır. Peki uyanır mı? Bence uyanır. Ben hep bekledim ondan. Senin teori de akla yatkın geliyor. Bakalım, hayırlısı.