Teori güzel mumkunati olan bir teori tutabilir lakin şunu demeden duramayacagim. Ben yabancı sayfalarda çokça teori paylaşan ve piyasadaki birçok teoriyi okumuş bir insan olarak her zaman cizgi romandaki Detayların göreceli olduğunu vurgulamış ve vurgulayan bir insanım. Sözüm şu ki teori güzel ve mantıklı lakin o göstermiş olduğun göze zoom efektleri çok farklı yorumlanabilir.
Mesela...
Sabaody'de gerceklesmis çok ünlü Zoro kral hakisi kullandı söylentisi var. Animede dediğin göz efekti oluyor ve haydutlar irkiliyor ama mangaya bakıldığında göz efekti yok sadece haydutların etrafında bi Şimşek efektimsi bir şey oluyor.
Unutamiyorum ben bu manga sayısı çıktığında bir yabancı bireyle saatlerce kavga ettim. O diyor o irkilme efekti değil ben diyorum irkilme efekti vesaire vesaire.
Yani animede belki yüzlerce göze zoom efekti olmuştur ama hepsi de kral hakisi değildir. Tabii bu göze zoom efekti insandan insana değişir biri der ki şurda da o efekt verilmiş diğeri Hayır der vesaire tıpkı yukarıda Sabaody örnegindeki gibi.
Ellerine sağlık güzel teori umarım tutar. Bir tek o efekt olayını sevmiyorum ben.
Tabii bu benim kişisel bir rahatsızlığım
.