En zeki kişi biraz ucu açık olmuş;
Vegapunk,CC çok aşırı zeki diyoruz sebebi bilimadam oluşları ve yaptıkları. Yani bilim konusunda uzmanlar.(10/10,8/10)
M.D. Dragon ise ekip arkadaşlarıyla beraber başta kendisi olmak üzere koca One Piece'in üstünde ki temel taşları oynatmak için aklını kullanmakta. Yani, askeri dehası çok yüksek(9/10). Sengoku'da Marineford'da sergilediği tutum ile gerçekten nabız yoklamasını bilen biri. Askeri dehasına saygı duyuyorum.(8/10)
Nico Robin ve Law'u ise anlık durumlarda çok etkliyeci olabilmeleri. Bir nevi cin fikirli olarak tabir ettiğimiz olay. Kötü durumlarda dahi olduklarında akıllarına, olayı kendi lehlerine çevirebilecek zekaya ve sakinliğe sahipler. (8/10,7,10)
Benn Amca'mız Oda-Sensei tarafından East Blue'nun en zeki karakteri olarak adlandırılmıştır. Hangi alanda olduğunu bilemiyorum. Çok güçlü bir karakter ve Shanks'ın 2.kolu.(gibi duruyor) Referanslarına dayanarak, (9.5/10) diyorum.
Teach'e gelecek olursak, kendisi uzunca bir plan yapmıştır ve bunu başarıyla uygulayabilmiştir. Planın içeriği çok uzun karmaşık ve zorlu olmasına rağmen ciddi anlamda bunu öyle böyle başarabilmiştir. Yaptığı hainlikten tutun Ace'i devirmesi, Shi. olması, WB'nin meyvesine konup(önce ölümü) Yonkou olması vs. vs. vs. Gayet başarılı. (10/10)
Sanji ortada hanımefendiler olmadığı sürece aklı gayet başında birisi. Savaşta olsun psikolojik durumlarda olsun. Fakat hanımefendilere karşı dezavantajından 10 üzerinden 7'ye kadar düşebilirim maalesef.
Shanks'ı da eklemek istiyorum. Benim gözümde Shanks, Oda-Sensei'nin kendisi gibi. Önceden olayları haberder eden bir nevi spoiler içeren tek karaktermiş gibi geliyor. Ona da oyum 9/10
Kendimce puanlamalarım bu şekilde 2 kişi 10/10 aldı kendi dallarında. Fakat oyumu Vega olmadığı için hiç sevmesem de TeacH'e veriyorum.